Ženska v črnem / The Woman in Black - KINO - Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     V KINU      |      ARHIV
PRIDRUŽI SE NAM NA   sobota, 15 junij 2024
Ženska v črnem (2012)
(The Woman in Black) URADNA STRANURADNA STRAN IMDBIMDB
 Ženska v črnem - The Woman in Black
drama / grozljivka / triler   |  95 min
DRŽAVA: Kanada | Švedska | Velika Britanija
REŽIJA: James Watkins
SCENARIJ: Susan Hill , Jane Goldman
IGRALCI: Ciarán Hinds, Daniel Radcliffe , Janet McTeer, Sophie Stuckey, ...
DIREKTOR FOTOGRAFIJE: Tim Maurece-Jones
PRODUCENT: Richard Jackson , Simon Oakes
IZVRŠNI PRODUCENT: Guy East
Mlad odvetnik Arthur Kipps mora zapustiti svojega triletnega sina v Londonu in odpotovati v oddaljeno vas Crythin Gifford, kamor je bil pozvan po nedavni smrti lastnika posestva Eel Marsh. Kmalu po prihodu v grozljivo staro graščino odkrije temačne skrivnosti, občutek nelagodja pa doseže vrhunec, ko zagleda skrivnostno žensko v črnem.


Ozadje in produkcija


Triler Ženska v črnem, katerega scenarij je po uspešnem romanu pisateljice Susan Hill priredila uveljavljena scenaristka Jane Goldman, je zgodba o izgubi, maščevanju in žalovanju. Roman, ki je izšel leta 1982, po televizijskem filmu, radijski seriji in igri zdaj dobiva svojo različico tudi v celovečercu. "Knjiga je še vedno tu," pravi pisateljica. "Gre za umetnost prirejanja, kar pa meni ni šlo nikoli od rok. Vsaka različica ostaja zvesta knjigi, vendar je prilagojena drugačnemu mediju." Ženska v črnem je sicer Hillino prvo delo, ki je bilo prirejeno v celovečerec.

Za vlogo Arthurja Kippsa, filmskega protagonista, je režiser James Watkins želel nadarjenega mladega igralca, ki lahko prikaže pravo mešanico žalosti in ranljivosti. Po besedah Watkinsa je bil Daniel Radcliffe, junak serije filmov Harry Potter, logična izbira. "Z Danom sva imela takoj enake zamisli glede vloge. Arthur Kipps je zelo kompleksen lik v zelo temačnem okolju, kar je za Dana predstavljalo velik izziv."


Igralska zasedba


DANIEL RADCLIFFE (Arthur Kipps)
Najbolje ga verjetno poznamo po vlogi Harryja Potterja v najuspešnejši seriji filmov vseh časov. Zaigral je v vseh osmih nadaljevanjih, zadnje, Harry Potter and the Deathly Hallows Part II, se je premierno zavrtelo julija 2011. Na letošnji podelitvi nagrad BAFTA so celotno franšizo nagradili s priznanjem Michaela Balcona za poseben britanski prispevek k filmu.
Pred kratkim je končal z nastopanjem v vlogi J. Pierrepointa Fincha v produkciji Roba Ashforda, How to Succeed in Business Without Really Trying. To je njegov prvenec v broadwayskem mjuziklu. Predstava, ki so jo premierno zaigrali marca 2011, je odlično ocenjena, Radcliffe in njegov soigralec John Larroquette pa sta bila kot glavna solista nominirana za grammyja. Broadway.com je Radcliffea počastil z nagrado občinstva za najboljšega igralca v mjuziklu in z nagrado za najboljši gledališki par (z Larroquetteom). Ameriški Entertainment Weekly ga je kot najbolj nadarjenega in izvirnega igralca izbral za najboljšega zabavljača leta 2011. Gledališko občinstvo je navdušil že z vlogo Alana Stranga v produkciji Petra Shafferja, Equus.
Leta 2007 je zaigral v avstralskem neodvisnem celovečercu, romantični drami December Boys, in televizijskem filmu, biografski zgodovinski drami My Boy Jack. Kot zvesti oboževalec uspešne serije The Simpsons je leta 2010 posodil glas vampirju Edmundu v epizodi Treehouse of Horror XXI. Svojo prvo filmsko vlogo je zabeležil že leta 1999, ko je v televizijski drami David Copperfield upodobil mladega David Copperfielda.

CIARAN HINDS (gospod Daily)
Njegova bogata filmska kariera vključuje vloge v celovečercih The Cook, The Thief, His Wife and Her Lover, December Bride, Circle of Friends, Titanic Town, Some Mother's Son, Oscar and Lucinda, The Lost Son, The Weight of Water, Mary Reilly, The Road to Perdition, The Sum of All Fears, Jonjo Mickybo, Calendar Girls, Lara Croft: The Cradle of Life, The Statement, Veronica Guerin, The Phantom of the Opera, Miami Vice, Munich, Amazing Grace, Nativity, Hallam Foe, A Tiger's Tail, Excalibur, Margot at the Wedding, There Will Be Blood, Stop Loss, In Bruges, The Tale of Desperaux, Miss Pettigrew lives for a Day, Cash, Race to Witch Mountain, The Eclipse, Life During Wartime, The Debt, Harry Potter and the Deathly Hallows, John Carter, Salvation Boulevard, The Rite, Tinker Tailor Soldier Spy in Ghost Rider: Spirit of Vengence.

Igralsko kariero je začel na gledaliških odrih in doslej nanizal mnoge odmevne vloge, med drugim v produkcijah The Yeats Cycle, The Birds, School for Wives, The Yalta Game, The Mahabharata, Burnt by the Sun, Closer, The Sea Farer in naposled v Juno & The Paycock.
Pred kratkim je zaigral v televizijski seriji Above Suspicion, gledalci pred malimi zasloni pa so ga lahko spremljali tudi v serijah Rome, Seaforth, Sherlock Holmes, Ivanhoe in Prime Suspect 3 ter televizijskih filmih The Mayor of Casterbridge, Jane Eyre in Persuasion.


Filmska ekipa

JAMES WATKINS (režija) Njegov režiserski prvenec je triler Eden Lake iz leta 2008, ki je navdušil tako kritike kot občinstvo. The Guardian ga je razglasil za najboljšo grozljivko zadnjih let. Namenili so mu nagrado Empire za najboljšo grozljivko, na filmskem festivalu v Sitgesu je prejel nagrado žirije, na filmskem festivalu Fantasporto pa so Watkinsa izbrali za najboljšega režiserja. Ženska v črnem je njegov drugi celovečerec.
Za produkcijsko hišo Working Title Films je napisal več scenarijev, med drugim za grozljivko My Little Eye. Kot scenarist se je podpisal tudi pod projekta Gone in The Descent 2. Trenutno sodeluje s produkcijskima hišama Warner Bros (producent David Heyman) in Pathe (producent Christian Colson).
Stvor in Ženska v črnem na DVD formatu
V KINU: junij 2024
 Lansko poletje / L'été dernier  Lansko poletje
(L'été dernier)
20. 06. 2024


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT