Cinemania group kupila delež v EEAP / Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     MEDIJI O NAS      |      ARHIV      
PRIDRUŽI SE NAM NA   sreda, 6 julij 2022
petek, 25. februar, 2005 NATISNI NATISNI      POŠLJI POŠLJI
Cinemania group kupila delež v EEAP
Eastern European Acquisition Pool (EEAP)Eastern European Acquisition Pool (EEAP) s sedežem v Berlinu je svoj vpliv v osrednji in vzhodni Evropi razširil s slovenskim distribucijskim podjetjem Cinemania Group, ki se mu je pridružil kot nov družabnik s 26% deležem.
Sporazum je podpisal direktor Cinemanie Sreten Živojinovič s še dvema družabnikoma EEAP-a A Company Consulting & Licensing iz Berlina ter ProRom Media Trade iz Münchna. Na ta način bo za dejavnosti EEAP, kot kupec licenc pri mednarodnih neodvisnih producentih in distributerjih, odprl trge na ozemlju nekdanje Jugoslavije.

Živojinovič je v pogovoru s ScreenDaily.com pojasnil, da je Cinemania Group eden izmed vodilnih distributerjev na področju kino, TV in video zabave na ozemlju držav bivše Jugoslavije in Albanije. Slovensko podjetje že ima družabnika v Srbiji in Črni gori ter na Hrvaškem, načrtuje pa tudi ustanovitev novih podjetij v Bosni in Hercegovini in Albaniji. Alexander van Dülmen, direktor družbe A Company Consulting & Licensing , je pojasnil, da EEAP, ki je bil ustanovljen leta 2003, vsako leto pridobi 20-30 novih filmov. Podjetje se je do sedaj osredotočalo le na neodvisni ameriški trg (A Sound Of Thunder, Beginning Of Wisdom in Madhouse), sedaj pa načrtuje razširitev svoje strategije pridobivanja filmskih naslovov tudi na evropski in zlasti nemški trg.

Med prvimi nemškimi filmi, izdanimi preko mreže EEAP, bodo komedija 7 Dwarves (7 Zwerge) z distribucijo na Poljskem, Češkem in Slovaškem, v nekdanji Jugoslaviji in na Madžarskem, za distribucijo za najnovejši režiserski projekt Tila Schweigerja Barefoot (Barfuss) pa bo poskrbljeno po vsej vzhodni Evropi, vključno s Skupnostjo neodvisnih držav (SND).

"Pravice za Barefoot smo pridobili neposredno pri producentu filma, letno pa nameravamo na ta način pridobiti še pet do šest nemških filmov," je povedal van Dülmen. "Med pridobitve na letošnjem Berlinalu sodita še Thank You For Smoking za vso vzhodno Evropo, vključno z SND, in Keeping Mom z Rowanom Atkinsonom izključno za SND."

Distribucijski partnerji mreže EEAP so poljski ITI, GPI iz Vilne (distribucija v Estoniji, Latviji in Litvi), zagrebški Discovery (v sodelovanju s Cinemanio) ter vodilni neodvisni distributer na madžarskem Budapest Film Distribution.

Martin Blaney v Berlinu za ScreenDaily.com, 22. februar 2005


 • Članek v izvirniku si lahko preberete tukaj - (word 26kb).
 • Spletne povezave
  Cinemania group
  Prihaja v kino - HOPE
  Prihaja v kino - OKUS LAKOTE
  Že v kinu - Padati
  Najbolj priljubljena pravljica OSTRŽEK ž...
  Dnevnik Diane Budisavljević že v kinu
  Že v kinu - NE BOM VEČ LUZERKA
  Že v kinu - STAREC IN PIŠTOLA
  V kinu SODNICA
  Že v kinu - NA OBALI CHESIL
  Že v kinu - LBJ


  PRVA STRAN

  NOVICE
  Mediji o nas
  Arhiv


  KINO
  V kinu
  Arhiv


  DVD
  Na DVD-ju
  Arhiv


  BOX OFFICE
  Distribucija - SLO
  Top all time - SLO
  Obisk - SLO


  PRESS

  POVEZAVE  O NAS

  KONTAKT

  Facebook Cinemania group
  KONTAKT