Gomorra ima kar 5 nominacij za Evropski filmsko nagrado / Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     MEDIJI O NAS      |      ARHIV      
PRIDRUŽI SE NAM NA   sreda, 19 junij 2024
torek, 11. november, 2008  NATISNI NATISNI      POŠLJI POŠLJI
Gomorra ima kar 5 nominacij za Evropski filmsko nagrado
GomorraVesela novica tokrat prihaja iz Berlina, kjer je sedež Evropske filmske akademije (EFA), evropske različice AMPAS-a, ameriške akademije, ki podeljuje Oskarje. Čeprav je EFA bistveno mlajše in manjša, z leti le pridobiva na svoji veljavi, k čemu prav gotovo prispeva tudi vsesplošna krepitev evropske zavesti in skupnega duha.

Pred nekaj dnevi so na svoji spletni strani objavili nominacije za letošnje Evropske filmske nagrade. Na lestvici favoritov močno vodita filma Il divo in Gomorra. Posvetimo se nominacijam slednjega filma, ki ga tudi vsi v našem podjetju nestrpno pričakujemo na platnu Linhartove dvorane Cankarjevega doma. Gomorra je nominirana v naslednjih kategorijah: za najboljši evropski film leta 2008, za najboljšega režiserja (Matteo Garrone), za najboljšega igralca (Toni Servillo), za najboljši scenarij (Maurizio Braucci, Ugo Chiti, Gianni di Gregorio, Matteo Garrone, Massimo Gaudioso in Roberto Saviano) in za najboljšo fotografijo (Marco Onorato).

Naše veselje še povečuje dejstvo, da je med nominiranci še en naš film, ki si ga boste lahko ogledali na LIFF-u in kasneje kmalu tudi v kinu. To je odlična španska srhljivka Sirotišnica, ki je nominirana v naslednjih kategorijah: za najboljši film, za najboljšo igralko (Belen Rueda), za najboljšo fotografijo (Oscar Faura) in za najboljšo glasbo (Fernando Velázquez).

Držimo torej pesti za naše junakinje in junake. Nagrade bodo podelili šestega decembra v Copenhagnu.
Spletne povezave
Cinemania group
ŽE V KINU: Kobenhaven ne obstaja
Dedek gre na jug že v kinu
Prihaja v kino - HOPE
Prihaja v kino - OKUS LAKOTE
Že v kinu - Padati
Najbolj priljubljena pravljica OSTRŽEK ž...
Dnevnik Diane Budisavljević že v kinu
Že v kinu - NE BOM VEČ LUZERKA
Že v kinu - STAREC IN PIŠTOLA
V kinu SODNICA


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT