Film GREMO MI PO SVOJE si je v štirinajstih dneh predvajanja prislužil dve zlati roli / Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     MEDIJI O NAS      |      ARHIV      
PRIDRUŽI SE NAM NA   četrtek, 22 februar 2024
torek, 16. november, 2010  NATISNI NATISNI      POŠLJI POŠLJI
Film GREMO MI PO SVOJE si je v štirinajstih dneh predvajanja prislužil dve zlati roli
Gremo mi po svojeDanes je v ljubljanskem Koloseju potekala podelitev dveh zlatih rol ustvarjalcem filma Gremo mi po svoje. Mladinsko komedijo si je od 4. novembra, ko je film prišel na velika platna, ogledalo že več kot 63.585 gledalcev. S tem si je film prislužil kar dve zlati roli. Nagrado zlata rola podeljujeta Kolosej in Društvo slovenskih filmskih ustvarjalcev tistemu slovenskemu filmu ali filmu v slovenski koprodukciji, ki preseže magično mejo 25.000 kino gledalcev.

Po podatkih distributerja filma Cinemania group je Gremo mi po svoje do vključno včeraj po končanih dveh tednih prikazovanja v Sloveniji nabral natanko 63.585 obiskovalcev. Številka predstavlja letošnji najboljši rezultat med vsemi filmi, ki so prišli na spored slovenskih kin, po dveh tednih prikazovanja. Shrek za vedno si je na primer v enakem obdobju ogledalo 56.148 obiskovalcev, uspešnico Robin Hood 43.746 obiskovalcev, Seks v mestu 2 pa 42.896 obiskovalcev.

Rezultat je odličen tudi v primerjavi z doslej najuspešnejšimi slovenskimi naslovi. Petelinji zajtrk je imel v enakem obdobju v letu 2007 36.520 obiskovalcev, Kajmak in marmelada v letu 2004 pa 34.960 obiskovalcev. Rezultat, ki ga ima že sedaj Jurij Zrnec z druščino tabornikov pa obenem že zadostuje za peto mesto najbolje obiskanih domačih naslovov v samostojni Sloveniji:

Nagradi sta producentu filma Danijelu Hočevarju in scenaristu ter režiserju Mihi Hočevarju podelila Barbara Van, vodja programa in marketinga družbe Kolosej in Igor Koršič, predsednik Društva slovenskih filmskih ustvarjalcev. Ob tem sta izrekla čestitke za odličen uspeh filma celotni filmski ekipi, ki je sodelovala pri ustvarjanju filma in distribuciji Cinemania group, ki je zaslužna za odlično promocijo in prepoznavnost filma.

Nagrada zlata rola je bila prvič podeljena leta 2001, ko je prvo zlato rolo (in kmalu nato še dve) prejel film Na nikogaršnji zemlji, zadnjič pa se je nagrada podelila leta 2008 filmu Petelinji zajtrk. Kriterij za podelitev zlate role je en sam in zelo enostaven, ter kot tak ni odvisen od nobene žirije ali kritikov. Upošteva samo glas ljudstva oziroma gledalcev, ki si film ogledajo v kinu. Nagrada je tako namenjena razbijanju stereotipa, da je slovenski film za gledalce nezanimiv, podpori filma v času njegove kino distribucije in nenazadnje, da nagradi tiste ustvarjalce, ki film posnamejo tudi s posluhom za gledalce.

Več o filmu Gremo mi po svoje 
Sorodne novice
Cinemania group
ŽE V KINU: Kobenhaven ne obstaja
Dedek gre na jug že v kinu
Prihaja v kino - HOPE
Prihaja v kino - OKUS LAKOTE
Že v kinu - Padati
Najbolj priljubljena pravljica OSTRŽEK ž...
Dnevnik Diane Budisavljević že v kinu
Že v kinu - NE BOM VEČ LUZERKA
Že v kinu - STAREC IN PIŠTOLA
V kinu SODNICA


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT