Zlati globus za COLINA FIRTHA / Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     MEDIJI O NAS      |      ARHIV      
PRIDRUŽI SE NAM NA   četrtek, 29 februar 2024
ponedeljek, 17. januar, 2011  NATISNI NATISNI      POŠLJI POŠLJI
Zlati globus za COLINA FIRTHA
Colin FirthDanes ponoči je Colin Firth za uprizoritev kralja Jurija VI v filmu Kraljev govor prejel zlatega globusa. Mnogi so govorili, da je kipec zanje "neizogiben. Držimo pesti, da se bodo govorice in napovedi uresničile tudi, ko se bo podeljevalo najbolj bleščeče kipce, oskarje.

Colin Firth je letošnji dobitnik nagrade BAFTA za vlogo Georgea Falconerja v celovečercu A Single Man, ki mu je prinesla tudi nominacije za oskarja, zlati globus in Screen Actors Guild. Na filmskem festivalu v Santa Barbari je prejel nagrado za najboljšo vlogo leta, londonski kritiki so mu namenili nagrado za najboljšega britanskega igralca leta, lani pa so mu na beneškem filmskem festivalu dodelili nagrado Volpi Cup za najboljšega igralca. V zadnjih letih je med drugim zaigral v animirani družinski drami A Christmas Carol, trilerju Genova, romantičnem mjuziklu Mamma Mia, komedijah Then She Found Me in Easy Virtue ter biografski drami When Did You Last See Your Father? V njegovi filmografiji gre izpostaviti še uspešnice, kot so The English Patient, Where the Truth Lies, Trauma, Nanny McPhee, What a Girl Wants, A Thousand Acres, Apartment Zero, My Life So Far, Fever Pitch, Circle of Friends, Playmaker, Valmont. Navdušil je tudi v romantičnih komedijah Shakespeare in Love, Bridget Jones's Diary, Bridget Jones: The Edge of Reason, The Importance of Being Earnest in Love Actually. Glavna vloga v biografski drami Girl with a Pearl Earring mu je prinesla nominacijo za evropsko filmsko nagrado.

Gledalce pred televizijskimi zasloni je prepričal z vlogo gospoda Darcyja v drami Pride and Prejudice, za katero je prejel nominacijo za nagrado BAFTA. Je tudi nominiranec za emmyja, in sicer za stransko vlogo v odlično sprejetem filmu Conspiracy. Med uspešnejšimi televizijskimi projekti so še Tumbledown, Windmills on the Clyde: Making Donovan Quick, Donovan Quick, The Widowing of Mrs. Holroyd, Deep Blue Sea, Hostages, Nostromovi in Born Equal. Njegov gledališki prvenec je produkcija Another Country, v kateri je zaigral Benetta, pozneje pa se je v istoimenski filmski različici preizkusil še v vlogi Judda.

Zgodba filma KRALJEV GOVOR temelji na resničnih dogodkih in sicer se naslanja na govorno napako kralja Georga VI. Po nepričakovanih dogodkih se je zavihtel na prestol, s čimer je prevzel vlogo najpomembnejšega moža v državi. Največjo oviro pri delu mu je prdstavljala govorna napaka, ki je nikakor ni mogel odpraviti. Po neposrečenem govoru, ki ga je v celoti osramotil, je britanski vrh najel govornega terapevta, da bi mu pomagal pri težavi. Z nenavadnimi vajami in veliko motivacije ga je pripravil, da je dobro izpeljal najpomembnejši govor v njegovem življenju-radijski nagovor ljudstvu, da se združijo v boju proti okupatorju.

Film Kraljev govor na slovenska filmska platna prihaja 3. februarja.
Spletne povezave
Sorodne novice
Cinemania group
ŽE V KINU: Kobenhaven ne obstaja
Dedek gre na jug že v kinu
Prihaja v kino - HOPE
Prihaja v kino - OKUS LAKOTE
Že v kinu - Padati
Najbolj priljubljena pravljica OSTRŽEK ž...
Dnevnik Diane Budisavljević že v kinu
Že v kinu - NE BOM VEČ LUZERKA
Že v kinu - STAREC IN PIŠTOLA
V kinu SODNICA


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT