Premiera filma SLOVENKA v Parizu / Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     MEDIJI O NAS      |      ARHIV      
PRIDRUŽI SE NAM NA   četrtek, 22 februar 2024
petek, 28. januar, 2011  NATISNI NATISNI      POŠLJI POŠLJI
Premiera filma SLOVENKA v Parizu
SlovenkaV petek, 28. januarja 2011 bo v pariški kinodvorani Le Nouveau Latina (www.lenouveaulatina.com) svečana francoska premiera slovenskega celovečernega filma Slovenka režiserja Damjana Kozoleta.

Film, ki je nastal v produkciji Vertigo / Emotionfilm v koprodukciji s tujimi partnerji bo 2. februarja začel svojo pot po francoskih kinodvoranah. Francoski distributer je Epicentre Films iz Pariza (www.epicentrefilms.com), ki je napovedal, da bo film predvajan na predvidoma 12 filmskih kopijah v Parizu in celotni Franciji. Gre za prvi slovenski film sploh, ki bo prikazan v redni kinodistribuciji v Franciji. Svečane premiere se bosta udeležila tudi režiser filma in slovenska veleposlanica v Franciji Veronika Stabej.

Slovenka je bila v kinodistribuciji že uspešno predvajana v ZDA, Kanadi, na Madžarskem, Nizozemskem, v Belgiji in Srbiji, čaka pa jo še distribucija v več državah. Film je bil do zdaj prikazan na preko šestdesetih mednarodnih filmskih festival po svetu in prejel več mednarodnih nagrad, med drugim tudi nagrado občinstva na festivalu Cinessonne v Parizu novembra lani. Ravno te dni ga prikazujejo tudi na mednarodnem festivalu v mestu Tromso na Norveškem.

Film Slovenka je v najpomembnejših filmskih revijah, kot so Variety, Moving Picture Magazin, Screen International in Filmmaker Magazin prejel odlične kritike, še več pa je bilo pozitivnih odzivov po vsakem festivalu in na številnih spletnih straneh in blogih. Film režiserja in ko-scenarista Damjana Kozoleta je nastal v slovensko-nemško-hrvaško-srbski koprodukciji. Ko-scenarista sta Ognjen Sviličić in Matevž Luzar, direktor fotografije Aleš Belak, glasbo je napisal Silence, producent filma je Danijel Hočevar, glavno vlogo v filmu pa je odigrala debitantka Nina Ivanišin. V filmu igrajo še Peter Musevski, Primož Pirnat, Maruša Kink, Uroš Fürst, Aljoša Kovačič, Dejan Spasić in drugi.

Sorodne novice
Cinemania group
ŽE V KINU: Kobenhaven ne obstaja
Dedek gre na jug že v kinu
Prihaja v kino - HOPE
Prihaja v kino - OKUS LAKOTE
Že v kinu - Padati
Najbolj priljubljena pravljica OSTRŽEK ž...
Dnevnik Diane Budisavljević že v kinu
Že v kinu - NE BOM VEČ LUZERKA
Že v kinu - STAREC IN PIŠTOLA
V kinu SODNICA


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT