Slovenka prvi slovenski film z distribucijo v ZDA / Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     MEDIJI O NAS      |      ARHIV      
PRIDRUŽI SE NAM NA   sobota, 15 junij 2024
sreda, 6. januar, 2010 NATISNI NATISNI      POŠLJI POŠLJI
Slovenka prvi slovenski film z distribucijo v ZDA
Slovenka - Nina Ivanišin na premieri filma, foto: Borut PeterlinSlovenka, film režiserja Damjana Kozoleta se bo zapisal v zgodovino kot prvi slovenski film, ki bo predvajan v redni kino distribucijski mreži v ZDA.

Pravice za film je prevzela ugledna distribucijska hiša Film Movement, ki bo Slovenko v ameriških kinodvoranah prikazovala v drugi četrtini tega leta in sicer pod naslovom "Call girl", z distribucijo pa bojo začeli v New Yorku ali v Los Angelesu. Gre za izjemen uspeh in še ena velika mednarodna potrditev za film, ki je doma razdelil kritike in občinstvo.

Slovenka takoj po novem letu nadaljuje izredno uspešno festivalsko pot z ameriško premiero na kalifornijskem festivalu v Palm Springsu.

Festival se je začel včeraj in bo trajal do 18. januarja, med številnimi zvezdniki pa ga bodo obiskali tudi Quentin Taratino, Helen Mirren in Mariah Carey.

Slovenka je najbolj gledan slovenski film v letu 2009, v kinodvoranah si ga je ogledalo preko 18.000 gledalcev. V lanskem letu je bil prikazan na 16-ih festivalih, tudi tako prestižnih, kot so Toronto, London, Montreal in Sao Paulo, "Slovenka" Nina Ivanišin pa je prejela dve mednarodni nagradi za najboljšo igralko (Valencia in Les Arcs).

V tem letu Slovenko čakajo še festivali v Trstu, Goeteborgu, Rotterdamu, Santa Barbari, San Joseju, Sofiji, Clevelandu, Minneapollisu in Munchenu, vabila pa še kar prihajajo. Film je v najpomembnejših filmskih revijah, kot so Variety, Moving Picture Magazin, Screen International in Filmmaker Magazin prejel odlične kritike, zato se mu obeta tudi distribucija tudi v Franciji, Nemčiji, Skandinaviji in drugih državah. Skratka, pred Slovenko, ki je nastala v ko-produkciji Vertigo/Emotionfilm s tujimi koproducenti, doma pa ga je distribuirala Cinemania Group, je še zelo razburljivo leto.

 • Več o filmu SLOVENKA
 • Film Movement Hire Slovenian 'Call Girl' | IONCINEMA.COM
 • Sorodne novice
  Cinemania group
  ŽE V KINU: Kobenhaven ne obstaja
  Dedek gre na jug že v kinu
  Prihaja v kino - HOPE
  Prihaja v kino - OKUS LAKOTE
  Že v kinu - Padati
  Najbolj priljubljena pravljica OSTRŽEK ž...
  Dnevnik Diane Budisavljević že v kinu
  Že v kinu - NE BOM VEČ LUZERKA
  Že v kinu - STAREC IN PIŠTOLA
  V kinu SODNICA


  PRVA STRAN

  NOVICE
  Mediji o nas
  Arhiv


  KINO
  V kinu
  Arhiv


  DVD
  Na DVD-ju
  Arhiv


  BOX OFFICE
  Distribucija - SLO
  Top all time - SLO
  Obisk - SLO


  PRESS

  POVEZAVE  O NAS

  KONTAKT

  Facebook Cinemania group
  KONTAKT