Zvok grmenja / Sound Of Thunder - KINO - Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     V KINU      |      ARHIV
PRIDRUŽI SE NAM NA   sobota, 15 junij 2024
Zvok grmenja (2005)
(Sound Of Thunder) URADNA STRANURADNA STRAN IMDBIMDB
 Zvok grmenja - Sound Of Thunder
akcija / fantastika / pustolovski   |  103 min
DRŽAVA: Nemčija | Velika Britanija | ZDA
REŽIJA: Peter Hyams
SCENARIJ: Ray Bradbury , Thomas Dean Donnelly
IGRALCI: Ben Kingsley, Catherine McCormack, Edward Burns, Jemima Rooper, Wilfried Hochholdinger, ...
DIREKTOR FOTOGRAFIJE: Peter Hyams
PRODUCENT: Howard Baldwin , Phil Anschutz
IZVRŠNI PRODUCENT: Howard Baldwin
Zgodba


V bližnji prihodnosti bo postalo potovanje v preteklost vznemirljiva in nepredvidljiva resničnost. Bogati pustolovci bodo za velike denarce svoj zakrit ubijalski nagon lahko prebudili s povratki v prazgodovino. Lahko bodo lovili žive dinozavre! Veljajo tri ključna pravila: ne spreminjaj preteklosti, ne puščaj v preteklosti in, kar je najpomembneje, ne prinašaj iz preteklosti. Že najmanjša sprememba bi lahko evolucijo povsem iztirila.

Zvok grmenja, ustvarjen po knjižni predlogi nagrajenega pisatelja Rayja Bradburyja, se začne leta 2055 v Chicagu, kjer prestižna potovalna agencija, Time Safari Inc., na donosnem trgu potovanja v preteklost ponuja ekskluziven lov na dinozavre. To je najbolj vroča vozovnica v mestu…. dokler se ne zgodi nepredvidljivo. Nekdo prekrši pravila. In evolucija ubere drugačno pot. Spremembe se kar vrstijo. Najprej doletijo ozračje, nato se pojavijo nižje oblike življenja, vpliv pa se hitro širi po prehranjevalni verigi navzgor. V 24 urah se začetna radovednost ljudi sprevrže v neizmerno paniko. Na tisoče rib naplavi obalo Michiganskega jezera, pošastno se razširi rastlinski svet, kot bi spet zavladal nekakšnemu starodavnemu tropskemu ozemlju. Korenine preraščajo ceste, prevračajo avtomobile, požirajo stavbe. Tu so žuželke, bliskoviti požrešn, i organizmi, podobni ogromnim ščurkom in kobilicam, ki preplavijo vsako oviro. Nenadoma se pojavijo plenilci, neverjetno inteligentni plazilci z izrednimi refleksi, ki divje teptajo vse bolj sovražno in grozljivo pokrajino. Le dva človeka slutita, kaj se dogaja. Dr. Travis Ryer (EDWARD BURNS), ki vodi odprave v preteklost, in dr. Sonia Rand (CATHERINE McCORMACK), ki je odprave omogočila z razvojem potrebne tehnologije. Vodja agencije Charles Hatton (SIR BEN KINGSLEY) sicer še nezanesljiv časovni stroj ukrade in ga uporablja kljub opozorilom. Zle slutnje se uresničijo. Nekoč je bil to naš svet. Zdaj mu vladajo oni. Nevarnost preži z vseh strani, zmanjkuje časa. Ryer in Randova se morata vrniti in popraviti usodno napako, da bi rešila sebe in človeštvo pred gotovim izumrtjem. Toda ob vsakem novem valu sprememb se svet podira dalje.

Igralska zasedba


EDWARD BURNS (Travis Ryer) je pred kratkim končal projekt The Groomsmen, pod katerega se je podpisal kot režiser, scenarist in igralec. Film se bo na velikem platnu pojavil spomladi 2006. To je že Burnsov sedmi film, v katerem se je dokazal kar v treh vlogah. Leta 2003 je ob Dustinu Hoffmanu in Andyju Garcii zaigral v celovečercu Jamesa Foleyja Confidence, ki se je prvič zavrtel še istega leta na filmskem festivalu Sundance. Pred tem je navdušil v filmih Life, Or Something Like It (ob Angelini Jolie) in Fifteen Minutes (ob Robertu De Niru). Sodeloval je tudi s Tomom Hanksom in sicer v Spielbergovem Saving Private Ryan, ki je bil prvi celovečerec, v katerem je Burns zaigral, ni pa imel vloge scenarista in režiserja. V trojni vlogi se je prvič preizkusil leta 1995 pri celovečercu The Brothers McMullen, s katerim je naletel na odličen odziv tako občinstva kot kritikov. Prejel je nagrado Grand Jury na filmskem festivalu Sundance ter nagrado Independent Spirit v kategoriji najboljši režiserski prvenec. Sledila je romantična komedija She's The One z Jennifer Aniston in Cameron Diaz, kjer je ob scenariju in režiji poskrbel še za produkcijo. Njegove stvaritve so še drama No Looking Back, romantična komedija Sidewalks of New York in drama Ash Wednesday. Za televizijo je z bratom Brianom za NBC ustvaril polurno komedijo The Fighting Fitzgeralds, nedavno pa je za Myriad Pictures končal produkcijo nadnaravne kriminalke The River King.

CATHERINE McCORMACK (Sonia Rand) je sodelovala pri mnogih filmskih, televizijskih in gledaliških projektih. Nazadnje je ob Bradu Pittu in Robertu Redfordu zaigrala v celovečercu Spy Game. Mednarodni sloves si je prislužila v uspešnici Mela Gibsona Braveheart. V njeno filmografijo sodijo tudi The Tailor of Panama Johna Boormana, Shadow of the Vampire E. Eliasa Merhiga, The Weight of Water Kathryn Bigelow in A Rumor of Angels Petra O'Fallona, pohvali pa se še s filmi Dancing at Lughnasa, Dangerous Beauty, This Year's Love in The Debtors. Svojo igralsko kariero je začela na televiziji v seriji Inspector Wycliffe, njen prvi celovečerec pa je Loaded Anne Campion. Na gledališkem odru je gledalce prepričala v igrah Kiss Me Like You Mean It, A Lie of the Mind, Anna Weiss in All My Sons. Vloga v slednji ji je prinesla nominacijo za nagrado Olivier v kategoriji najboljša stranska igralka. Njena najnovejša igra je Free.

SIR BEN KINGSLEY (Charles Hatton) si je s filmskimi in televizijskimi vlogami priigral številne nagrade. Nedavna vloga v drami Vadima Perelmana House of Sand and Fog mu je med drugim prinesla nominaciji za oskarja in zlati globus, pred tem pa tudi lik Dona Logana v odlično sprejetem celovečercu Jonathana Glazerja Sexy Beast. V štiriurni Disney/ABC produkciji Anne Frank je zaigral očeta Otta Franka. Vloga mu je prinesla nominaciji za emmy in zlati globus za najboljšega igralca v miniseriji ali filmu. Pred kratkim je zaigral v psihološkem trilerju Suspect Zero, fantazijski pustolovščini Thunderbirds, komediji Triumph of Love in drami Tuck Everlasting. Njegova prihajajoča projekta sta drama Phyllis Nagy Mrs. Harris in klasika Romana Polanskega Oliver Twist. Svojo izredno igralsko serijo je začel leta 1982 z neverjetno vlogo v filmu Gandhi, s katero si je prislužil oskarja za najboljšega igralca, ter nagradi BAFTA za najboljšega igralca in debitanta. Film je prejel tudi oskarja za najboljši celovečerec in najboljšo režijo (Sir Richard Attenborough). Kingsley je slavo potrdil z nagrado London Evening Standard za najboljšega igralca za vlogo v filmu Betrayal. Sledili so številni filmi, izstopajo pa vloge v Bugsy (nominacija za oskarja v kategoriji stranski igralec), Searching for Bobby Fischer, Pascali's Island, Testimony, Death and the Maiden, Sneakers, Dave, ter izredna upodobitev Ishtzaka Sterna v Spielbergovi pretresljivi drami Schindler's List, ki mu je prinesla nagrado London Evening Standard ter nominacijo za nagrado BAFTA. Film je na podelitvi oskarjev zmagal v kategoriji najboljši celovečerec in prejel še šest oskarjev.

JEMIMA ROOPER (Jenny Krase) bo svoj talent kmalu prikazala v filmih Black Dahlia in Kinky Boots Factory, že pa smo jo lahko videli v celovečercih Snapshots, Owd Bob, Willy's War in The Higher Mortals. Njeni televizijski projekti so The Brief, As If, Hex, Love in a Cold Climate, Wives and Daughters, The Passion and Junk, Midsommer Murders, The Railway Children, Lifeforce, Summer in the Suburbs in The Famous Five, na odru pa sta odmevnejši vlogi v igrah Us and Them in Where Do We Live?

Filmska ekipa


PETER HYAMS (režiser in direktor fotografije) je veteran med ustvarjalci filma, saj se je v svoji izredni karieri že mnogokrat preizkusil kot režiser, direktor fotografije, scenarist in producent. Njegova filmografija vključuje širok spekter žanrov, od akcij do komedij, od znanstvenofantastičnih trilerjev do satir. Med njegove mojstrovine štejemo futuristično pustolovščino Timecop z Jean-Claudeom Van Dammeom in apokaliptični triler End of Days z Arnoldom Schwarzeneggerjem in Gabrielom Byrneom. Hyams je v svet filma vstopil na začetku 70-ih let prejšnjega stoletja, ko je napisal scenarij in produciral film T.R. Baskin. Kot novinec med režiserji se je izkazal s televizijskima filmoma za ABC, The Rolling Man in Goodnight My Love, njegov prvi celovečerec pa je Busting z Robertom Blakeom in Elliottom Gouldom. Zaslužen je za številne uspešnice na velikih platnih, med drugim dramo Our Time (režiser), triler Telefon (koscenarist), politični znanstvenofantastični triler Capricorn One (režiser) z Jamesom Brolinom, O.J. Simpsonom in Elliottom Gouldom, Hanover Street (režiser in scenarist) s Harrisonom Fordom in Outland (režiser) s Seanom Conneryjem. S slednjim je sodeloval tudi pri trilerju The Presidio (režiser). Režiral je še The Star Chamber (tudi scenarist, direktor fotografije in producent) z Michaelom Douglasom in 2010 z Royjem Scheiderjem. Sledila je komedija Running Scared (scenarist in režiser) z Billyjem Crystalom in Gregoryjem Hinesom, triler Narrow Margin (scenarist, režiser) z Geneom Hackmanom in Anne Archer, nato pa je se je lotil satire s Stay Tuned (režiser). Z Van Dammeom je poleg filma Timecop ustvaril še Sudden Death. Režiral je tudi grozljivko The Relic in akcijo The Musketeer. Pri vseh celovečercih po 2010 je poskrbel tudi za fotografijo.Premiera filma Zvok grmenja
V KINU: junij 2024
 Lansko poletje / L'été dernier  Lansko poletje
(L'été dernier)
20. 06. 2024


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT