Dungeons & Dragons / Dungeons & Dragons - KINO - Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     V KINU      |      ARHIV
PRIDRUŽI SE NAM NA   ponedeljek, 20 maj 2024
Dungeons & Dragons (2000)
(Dungeons & Dragons) URADNA STRANURADNA STRAN IMDBIMDB
 Dungeons & Dragons - Dungeons & Dragons
akcija / fantastika / pustolovski   |  107 min
DRŽAVA: Češka | ZDA
REŽIJA: Courtney Solomon
SCENARIJ: Carroll Cartwright , Topper Lilien
IGRALCI: Bruce Payne, Jeremy Irons, Justin Whalin, Marlon Wayans, Thora Birch, Zoe McLellan, ...
DIREKTOR FOTOGRAFIJE: Martin Grosup
PRODUCENT: Courtney Solomon , Kia Jam , Thomas M. Hammel
IZVRŠNI PRODUCENT: Joel Silver , Nelson Leong


Zgodba

Kraljestvo Izmer je že dolgo razdeljena dežela. Čarovniki, elita z znanjem magije, vladajo, medtem ko so navadni ljudje popolnoma nemočni. Mlada izmerska cesarica Savina (Thora Birch) si prizadeva vzpostaviti enakost in želi blaginjo za vse, toda hudobni čarovnik Profion (Jeremy Irons) kuje zaroto, s katero jo hoče vreči s prestola in stopiti na oblast. Vendar pa cesarica poseduje žezlo, s katerim ima v oblasti izmerske zlate zmaje. Da pa bi Profion zavladal deželi, mora priti do tega žezla in prepričati Svet čarovnikov, da Savina ni sposobna vladati zmajem.

Ker Savina ve, da bi Profion prinesel Izmeru le smrt in opustošenje, se skuša polastiti mitološkega žezla, ki ima edini moč nad rdečimi zmaji (vrsta, ki je močnejša od zlatih). V to vratolomno iskanje žezla se bosta spustila dva lopova, Ridley (Justin Whalin) in Snails (Marlon Wayans), Marina (Zoe McLellan), ki se uči magije, neustrašni palček Elwood (Lee Arenberg) ter Norda (Kristen Wilson). Na svoji poti naletijo na mnoge nevarnosti, poleg tega pa jim na vsakem koraku greni življenje tudi Profionov glavni bojevnik Damodar (Bruce Payne). Medtem pa se v Izmeru Profion pripravlja na bitko s cesarico.

Igralci

Thora Birch (cesarica Savina)
Začela je igrati pri štirih letih in se pojavila v več kot štiridesetih oglasih, preden je debitirala v seriji "Day by Day", igrala pa je tudi v filmih "The Purple People Eater", "Paradise", "Patriotske igre", "Neposredna nevarnost", "Hokus Pokus", nedavno pa je nastopila v z oskarji nagrajenem filmu "Lepota po ameriško".

Jeremy Irons (Profion)
Eden najbolj cenjenih igralcev današnje dobe je začel kariero v Angliji, v gledališču, kjer je zablestel kot Rihard II za Royal Shakespeare Company, broadwayjski debi pa je doživel v "The Real Thing" Toma Stopparda.

Velikokrat se je pojavil tudi na televiziji ("Love for Lydia", "Tales from Hollywood", "Brideshead Revisited"), leta 1996 pa je režiral in igral skupaj s svojo soprogo Sinead Cusack v TV-filmu o beguncih "Mirad, A Boy From Bosnia".

V njegovi številni in spoštljivi filmografiji se nahajajo tudi filmi, kot so "Misijon", "Žena francoskega poročnika", "Dead Ringers", "Reversal of Fortune" (oskar in zlati globus za najboljšega igralca), "Kafka", "M. Butterfly", "The House of Spirits", "Chinese Box", "Umri pokončno 3", "Mož z železno masko" in "Lolita".

Marlon Wayans (Snails)
Po tem, ko je zaključil slavno High School of Performing Arts v New Yorku, je Wayans študiral na Howard University's Film School, zatem pa je dobil vlogo v seriji "In Living Color".

Leta 1990 si je izmislil in igral v humoristični nanizanki "The Wayan Bros.", in od takrat je njegova kariera stalno v vzponu. Po vlogah v "Mo' Money" in "Above the Rim" je napisal, produciral in igral v parodiji "Don't be a Menace to South Central While Drinking Your Juice in the Hood", nato je igral še v "The Sixth Man" in "Senseless".

Velik uspeh je doživel s filmoma "Film, da te kap" in pa "Requiem for a Dream".

Justin Whalin (Ridley)
Svojo kariero je pričel v San Franciso's Victoria Theater, študij pa je nadaljeval na American Conservatory Theater v San Franciscu.

Na televiziji je igral v "General Hospital", "Charles in Charge", "It Had to be You", "Other Mothers", igral pa je tudi lik novinarja Jimmyja Olsena v nanizanki "Lois in Clark - The Adventures of Superman". Igral je tudi v filmih "Serial Mom" in "Miracle at Midnight".

Bruce Payne (Damodar)
Študiral je na prestižni Royal Academy of Dramatic Arts v Londonu. Njegova filmografija vključuje naslove, kot so "57. potnik", "Highlander: End Game", "Switch", "Warlock: The End of Innocence", "Absolute Beginners", "For Queen and Country".

Na televiziji je igral v serijah "Nikita", "Tales From the Crypt", "The Equalizer", v gledališču pa poleg drugih tudi v "West", "Greek", "Alice" in "Rocky Horror Picture Show".

Zoe McLellan (Marina)
Zatem ko je nastopila v epizodi "American Most Wanted", je dobila vloge v filmih "Hollandov opus" in "Inventing the Abbotts". Nato so sledile najrazličnejše vloge. Igrala je shizofrenično biologinjo v "Total Stranger", bojazljivo talko v "Home Invasion", detektivko v "Diagnosis Murder", ter še v nekaterih znanstveno fantastičnih filmih.

Kirsten Wilson (Norda)
Kariero je začela kot plesalka, štiri leta je bila članica bostonskega baleta. Po vlogi v "Zgodbi z zahodne strani" se je začela njena igralska kariera, v kateri so opaznejše vloge v filmih "Tyson", "Bulletproof", "Girl 6" in "Dr. Dolittle".

Izza kamere

Courtney Solomon (režiser, producent)
Rojen je leta 1970 v Torontu v Kanadi. Odrasel je na snemanjih filmov, saj je bil ves čas ob mami, ki je delala v filmski produkciji. Ko je že delal na več kot dvajsetih filmih in TV produkcijah, je kot dvajsetletnik ustanovil svojo producentsko hišo Sweetpea Entertainment. Kmalu zatem je dobil filmske pravice za svetovno znano računalniško igro Dungeons & Dragons. Sledilo je desetletno delo na tem filmu. Snemanje se je začelo leta 1999 v Pragi, temu pa je sledilo 14 mesecev postprodukcije, v kateri je zaključil 450 vizualnih efektov.

Solomon sedaj sodeluje pri produkciji ekranizacije stripa GEN 13, preimenovanega v "Seventh Graders". Trenutno se odloča o svojem naslednjem režiserskem projektu.

Joel Silver (izvršni producent)
Silver je eden najuspešnejših producentov v filmski industriji. Njegovi filmi so zaslužili preko 3.3 milijarde dolarjev, v povprečju čez 100 milijonov na film. Samo "Matrica" je v svetu zaslužila preko 450 milijonov.

Kariero je začel v Lawrence Gordon Production, kjer je bil prisoten pri "The Warriors", "48 ur", "Streets of Fire" in "Brewster's Millions".

S svojim podjetjem Silver Production je posnel hite, kot so "Komandos", "Predator", vse dele "Smrtonosnega orožja" in "Umri pokončno". Je tudi izvršni producent, skupaj z Richardom Donnerjem, Robertom Zemeckisom, Walterjem Hillom in Davidom Gilerjem, serije "Tales from the Crypt".

Nedavno je z Robertom Zemeckisom ustanovil Dark Castle Entertainment, ki bo snemala filme v stilu pokojnega mojstra grozljivk Williama Castlea. Pripravlja se produkcija filma "13 Ghosts", grozljivke iz šestdesetih, za katero je bil zaslužen prav William Castle. Istočasno so pripravljali dve nadaljevanji filma "Matrica", katera naj bi začeli snemati januarja 2001.
V KINU: maj 2024
 Samsara / Samsara  Samsara
(Samsara)
16. 05. 2024
 Roparka Lucy / Lucy ist jetzt Gangster  Roparka Lucy
(Lucy ist jetzt Gangster)
23. 05. 2024


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT