Snaha, da te kap / Prime - KINO - Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     V KINU      |      ARHIV
PRIDRUŽI SE NAM NA   nedelja, 19 maj 2024
Snaha, da te kap (2005)
(Prime) URADNA STRANURADNA STRAN IMDBIMDB
 Snaha, da te kap - Prime
komedija / romantični   |  105 min
DRŽAVA: ZDA
REŽIJA: Ben Younger
SCENARIJ: Ben Younger
IGRALCI: Bryan Greenberg, Meryl Streep, Uma Thurman, ...
DIREKTOR FOTOGRAFIJE: William Rexer
PRODUCENT: Jennifer Todd , Suzanne Todd
IZVRŠNI PRODUCENT: Mark Gordon
"Zmeda v življenju - vsaj veš, da živiš." -Lisa

Zgodba


Duhovita romantična komedija Bena Youngerja je zgodba o nenavadnem ljubezenskem razmerju v osrčju živahnega Manhattana. Rafi (UMA THURMAN), 37-letna fotografinja, ki ima za seboj bolečo ločitev, spozna Davida (BRYAN GREENBERG), 23-letnega slikarja s pravkar zaključenim študijem. Ljubezen na prvi pogled se sprevrže v resno zvezo z vsakodnevnimi težavami, ki jih razlika v letih le še poglablja. Lisa (MERYL STREEP) je psihologinja, ki Rafi pomaga pri njenih težavah v spolnosti. Žal pa je Rafin nov fant prav Lisin edinček David. Sprva je vse popolno, Rafi in David sta našla tisto, po čemer sta hrepenela. David si je želel resnega razmerja. S pomočjo Rafi vstopi v svet odraslih, izziv mu je všeč. Rafi je iskala zdravilo. Po težki ločitvi je mladenič z neizmernim zagonom in svežino zadetek v polno. Toda par se spopada s 14-letno starostno razliko, poleg tega prihaja iz povsem različnih okolij. David še vedno živi pri svojih starih starših, Rafi je samostojna intelektualka. Pika na i je Davidova tradicionalna mama. Film na iskren in zabaven način prikazuje srečo in neizogibne težave v razmerju do ušeh zaljubljenih ljubimcev

Produkcija


Za scenarij in režijo je poskrbel BEN YOUNGER (Boiler Room), producentki sta JENNIFER TODD in SUZANNE TOOD. Omenjeni so sodelovali že leta 2000 pri svojem prvencu Boiler Room, drami o sleparjih na Wall Streetu z Giovannijem Ribisijem in Vinom Dieselom. Tokrat Younger razkriva prijaznejšo stran New Yorka.
"Gre za Romea in Julijo, le da Julija šteje 37 let, Romeo pa 23", se pošali Thurmanova. "Lahko Rafi in David povežeta svoja svetova? Do kakšne mere različne izkušnje vplivajo na njuno razmerje?"

Igralska zasedba


MERYL STREEP (Dr. Lisa Metzger) je dvakratna oskarjeva nagrajenka in prejemnica rekordnih 13 nominacij. Svojo prvo vlogo je odigrala v filmu Julia Freda Zimmermana. Že vloga v naslednjem filmu, The Deer Hunter, ji je prinesla nominacijo za oskarja. Sledili so filmi The Seduction of Joe Tynan, Manhattan in Kramer vs. Kramer. V slednjem je prepričala tako kritike kot občinstvo in si priigrala oskarja za najboljšo stransko igralko. Kmalu je prejela tretjo nominacijo in sicer za uspešnico The French Lieutenant's Woman. Pohvali se tudi z oskarjem za najboljšo igralko, tekmice je premagala z vlogo v celovečercu Alana Pakule Sophie's Choice. Naslednji nominaciji sta bili za vlogi v filmih Silkwood Mikea Nicholsa in Out of Africa Sydneyja Pollacka. Uspeh je nadaljevala s filmom Mikea Nicholsa Heartburn in Hectorja Babenca Ironweed (sedma nominacija za oskarja). Njena igra v uspešnici A Cry in the Dark Freda Schepisija je bila nagrajena z nagrado za najboljšo igralko na filmskem festivalu v Cannesu in nominacijo za oskarja. Nadaljevala je s komedijami She-Devil, Postcards from the Edge (za oskarja nominirana devetič), Defending Your Life in Death Becomes Her. Po vlogah v celovečercih The House of the Spirits in The River Wild si je priigrala novo oskarjevo nominacijo, tokrat z vlogo v The Bridges of Madison County. Med drugim smo jo videli še v filmih Before and After, Marvin's Room, One True Thing (enajsta nominacija), Dancing at Lughnasa in Music of the Heart. Tudi za vlogo v slednjem se je potegovala za oskarja. Za izjemno delo v uspešnici The Hours je prejela srebrnega medveda na berlinskem filmskem festivalu, še trinajsto nominacijo za oskarja in tudi zlati globus pa si je prislužila z vlogo v celovečercu Adaptation. Svoji nedavni igralski vlogi je zabeležila v filmih Angels in America in The Manchurian Candidate.

UMA THURMAN (Rafi) je začela z vlogo v filmu Johnny Be Good, mednarodno slavo pa si je priigrala leta 1988 z vlogo boginje Venus v uspešnici Terryja Gilliama The Adventures of Baron Munchausen. Nato je prepričala z igro v filmih Dangerous Liaisons, Henry & June, Where the Heart Is. Leta 1992 je zaigrala v trilerjih Final Analysis in Jennifer 8, naslednje leto v celovečercih Mad Dog and Glory in Even Cowgirls Get the Blues. Leta 1996 je za vlogo gangsterjeve žene Mie v izredni uspešnici Quentina Tarantina Pulp Fiction prejela nominacijo za oskarja. V njeno filmografijo sodijo še A Month by the Lake, Beautiful Girls, The Truth About Cats & Dogs, Batman & Robin, Gattaca, Les Misérables, The Avengers, Sweet and Lowdown, Vatel, The Golden Bowl in Tape. Za vlogo v slednjem je bila nagrajena z nominacijo za nagrado Independent Spirit Award v kategoriji najboljša stranska igralka. Zaigrala je tudi v obeh delih akcije Quentina Tarantina Kill Bill (za drugi del je prejela nominacijo za zlati globus) in trilerju Johna Wooja Paycheck. Za vlogo v HBO-jevem filmu Hysterical Blindness, ki ga je tudi producirala, je prejela zlati globus za najboljšo igralko in nominacijo za nagrado SAG. Njena najnovejša projekta sta komedija Be Cool in mjuzikl The Producers.

BRYAN GREENBERG (David) je vse bolj iskan igralec tako na malih zaslonih kot na velikih platnih. Svojo igralsko kariero je začel na gledaliških odrih, med drugim je nastopal v igri Romeo in Juliet. Navdušuje v priljubljeni WB-jevi seriji One Tree Hill in HBO-jevi seriji Unscripted. Gostoval je v televizijskih serijah Boston Public, Third Watch, Providence in The Sopranos. Zaigral je v celovečercu Briana Robbinsa The Perfect Score ter manjšo vlogo v filmu Stevea Zailliana A Civil Action. V seriji One Tree Hill se je predstavil tudi kot izreden glasbenik.

JONA ABRAHAMSA (Morris) smo lahko videli lani v grozljivki House of Wax, pred tem pa še v filmih Meet the Parents, Scary Movie, Boiler Room, Dead Man Walking in Kids. Na televiziji je zaigral v seriji Boston Public.

Filmska ekipa


Newyorčan BEN YOUNGER (scenarij/režija) je zaključil študij politične znanosti na Queens College, vendar ga politika ni zanimala tako kot film. Le-tega ni študiral, temveč je nabiral izkušnje kot pomagač (premikal je opremo) na snemanjih celovečercev in glasbenih spotov. Svojo energijo je usmeril v produkcijske projekte. Pri 27-ih letih je napisal scenarij in režiral svoj prvi celovečerec Boiler Room z Benom Affleckom, Giovannijem Ribisijem in Vinom Dieselom. Snaha, da te kap je njegova druga mojstrovina.
Premiera Snaha, da te kap
V KINU: maj 2024
 Samsara / Samsara  Samsara
(Samsara)
16. 05. 2024
 Roparka Lucy / Lucy ist jetzt Gangster  Roparka Lucy
(Lucy ist jetzt Gangster)
23. 05. 2024


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT