Žaga V / Saw V - KINO - Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     V KINU      |      ARHIV
PRIDRUŽI SE NAM NA   nedelja, 21 julij 2024
Žaga V (2008)
(Saw V) URADNA STRANURADNA STRAN IMDBIMDB
 Žaga V - Saw V
akcija / grozljivka / kriminalka   |  88 min
DRŽAVA: ZDA
REŽIJA: David Hackl
SCENARIJ: Marcus Dunstan , Patrick Melton
IGRALCI: Costas Mandylor, Donnie Wahlberg, Scott Patterson, Shawnee Smith, Tobin Bell, Julie Benz, Meagan Good, Danny Glover, ...
DIREKTOR FOTOGRAFIJE: David A. Armstrong
PRODUCENT: Mark Burg , Oren Koules
IZVRŠNI PRODUCENT: Jason Constantine , Peter Block
Kot se zdi na prvi pogled je Hoffman edini preživeli, ki bi lahko nadaljeval Ugankarjevo zapuščino. Ker je njegova skrivnost ogrožena, mora Hoffman nadaljevati lov in izločiti vse majave konce.


IGRALSKA ZASEDBA


TOBIN BELL (Jigsaw-Ugankar) je z vlogo Ugankarja, pa tudi z vlogo Nordica v trilerju The Firm ali morda Teda Kaczynskega v televizijski drami Unabomber dokazal svojo neverjetno in včasih celo zastrašujočo sposobnost, da se karseda globoko vživi v psiho likov.
Z raznovrstnimi vlogami se uvršča med najuspešnejše in najbolje ocenjene igralce. Vloga Ugankarja je primerna nagrada za skoraj 30-letno igralsko kariero, ki se je začela leta 1988, ko je upodobil FBI agenta Ernesta Stokesa v celovečercu Mississippi Burning. Preizkusil se je v vlogi številnih likov, tako slabih kot tudi dobrih. V biografski drami Ruby je odigral vlogo zarotnika Davida Ferrieja, v vlogi Mendoze smo ga lahko videli v drami In The Line Of Fire, pohvali pa se lahko še s številnimi vlogami v filmih, kot so The Quick and the Dead, Serial Killer, Goodfellas, Road to El Dorado, Overnight Delivery, The Fourth Floor, Good Neighbor, Black Mask 2, Loose Cannons, Malice in Powerplay.
Dobro ga poznajo tudi gledalci pred televizijskimi sprejemniki, saj je zaigral v mnogih izjemno priljubljenih serijah in filmih. V vlogi odvetnika Nathana Volka je gostoval v seriji Revelations, kot Peter Kingsley se je izkazal v petih epizodah akcijske serije 24, v Aliasu je bil agent Dreyer. Izpostaviti gre tudi vloge v znanih serijah Walker: Texas Ranger, The West Wing, The Guardian, The Sopranos, Charmed, Once and Again, X-Files, Stargate, Silk Stalkings, ER, La Femme Nikita, NYPD Blue, Murder One, Chicago Hope in Seinfeld, ter filmih One Hot Summer Night, Babysitter's Seduction, Mortal Fear in Deep Red.

SCOTT PATTERSON (agent Strahm) je verjetno najbolj znan po vlogi Lukea Danesa v kritično odlično ocenjeni televizijski seriji Gilmore Girls. V kinematografih je gostoval v celovečercu Little Big League (1994) Andrewa Scheinmana (1994), Three Wishes (1995) Marthe Coolidge in Rhapsody in Bloom (1998) Craiga M. Saavedre. Prihaja tudi celovečerec Her Best Move Norma Hunterja. Gledalce pred malimi zasloni je zabaval v serijah Seinfeld, Will & Grace, It's Like, You Know in Fired Up. Zaigral je v filmu Alien Nation: Dark Horizon in posodil glas v animirani seriji Justic League Unlimited. Trenutno igra v seriji Aliens in America.

BETSY RUSSELL (Jill) se je občinstvu predstavila pri šestnajstih letih v reklami za Pepsi, kmalu zatem pa je sledila televizijska kariera, saj je zaigrala v uspešnih serijah, kot so The A-Team, T.J Hooker in Family Ties. Na velikih platnih se je prvič preizkusila v najstniški komediji Noela Blacka, Private School.

COSTAS MANDYLOR (Hoffman) je svoj igralski prvenec zabeležil leta 1989 v drami Roberta M. Younga, Triumph of the Spirit. Že dve leti pozneje je zaigral kar v treh celovečercih, The Doors Oliverja Stonea, Mobsters Michaela Karbelnikoffa in Soapdish Michaela Hoffmana. Med drugim je zaigral v uspešnicah Fist of the North Star, Last Exit to Earth in Virtuosity, nazadnje pa je dopolnjeval igralsko zasedbo v filmih Made in Brooklyn, Saw III, Toxic in Nobody. Ljubitelji kriminalnih serij so ga lahko spremljali v seriji Picket Fences. Gostoval je v uspešni družinski seriji 7th Heaven in zaigral v znanstveno fantastičnem televizijskem filmu Dinocroc.


EKIPA:


David Hackl (režija)
Žaga V je njegov režijski prvenec. V Žagi III in Žagi IV je sodeloval kot asistent režije, vendar je bila njegova vloga pri Žagi II, III in IV bolj podrejena funkciji scenografa.
Preberi in zažgi na DVD
Žaga 5 dobiva svojo podobo
Snema se Žaga V
OZADJA
 Žaga V - ozadje
1280x1024
 Žaga V - ozadje
1280x1024


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT