Usodna izdaja / Traitor - KINO - Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     V KINU      |      ARHIV
PRIDRUŽI SE NAM NA   sobota, 18 maj 2024
Usodna izdaja (2008)
(Traitor) URADNA STRANURADNA STRAN IMDBIMDB
 Usodna izdaja - Traitor
drama / kriminalka / triler   |  114 min
DRŽAVA: ZDA
REŽIJA: Jeffrey Nachmanoff
SCENARIJ: Jeffrey Nachmanoff , Steve Martin
IGRALCI: Archie Panjabi, Jeff Daniels, Neal McDonough, Don Cheadle, Guy Pearce, Saïd Taghmaoui, ...
DIREKTOR FOTOGRAFIJE: J. Michael Muro
PRODUCENT: David Hoberman , Don Cheadle
IZVRŠNI PRODUCENT: Ashok Amritraj , Arlene Gibbs
Pod režisersko taktirko Jeffreyja Nachmanoffa, ki je prevzel tudi vlogo scenarista, je nastala napeta zgodba o pokvarjenem svetu, polnem skrivnih (proti-)terorističnih operacij. Eden najspretnejših agentov FBI se v lovu na pobeglega ameriškega vojaka odpravi na tri celine, da bi preprečil strahovito zaroto. Agent Roy Clayton je na sledi Samirju Hornu, zdaj skrivnostnemu liku z izjemno razpredeno mrežo mednarodnih povezav. Horn se sicer vedno pojavi na prizorišču velikih terorističnih operacij, toda pravočasno izgine.

V okviru sodelovanja med agencijami se v raziskavo vmešata tudi brezkompromisni agent CIE, Carter, in agent FBI, Archer. Horna povežejo z nezakonitimi dejavnostmi v Jemnu, Nici in Londonu, toda pojavijo se nasprotni dokazi, zaradi katerih Clayton sumi, da nima opravka zgolj z nezvestim virom, nekdanjim vojaškim uslužbencem, temveč je v ozadju nekaj veliko bolj zapletenega. Horn se mu vse bolj izmika in se poglablja v temačen svet skrivnosti in laži.


IGRALSKA ZASEDBA


DON CHEADLE (Samir Horn, producent) se je s svojo prelomno vlogo v kriminalni drami Devil in a Blue Dress (1995), ki mu je prinesla nagrado za najboljšega stranskega igralca pri losangeleških filmskih kritikih, uveljavil kot eden najbolj obetajočih igralcev Hollywooda. Leta 2005 je prejel oskarjevo nominacijo za najboljšega igralca, in sicer za vlogo v biografski drami Hotel Rwanda. V tej kategoriji se je potegoval tudi za zlati globus ter nagradi Broadcast Film Critics in Screen Actors Guild. Istega leta je zaigral tudi v nič manj uspešnem celovečercu Crash (oskar za najboljši celovečerni film), ki ga je tudi produciral. Kot producent se je pozneje podpisal tudi pod izjemno uspešen dokumentarec Darfur Now in dramo Talk to Me, v kateri je tudi zaigral. Za glavno vlogo je lani prejel nagrado Independent Spirit.

Svojo igralsko kariero je sicer začel z vlogami v televizijskih serijah, med katerimi najbolj izstopa Fame. Sledile so vloge v celovečercih Colors, Hamburger Hill in Meteor Man. Gledalci pred malimi zasloni se ga verjetno spominjajo iz serij ER, za vlogo v kateri si je prislužil nominacijo za emmyja, in The Fresh Prince of Bel-Air.

Leta 1999 je za igro v HBO-jevem filmu The Rat Pack prejel zlati globus za stransko vlogo v seriji, miniseriji ali celovečercu, za glavno vlogo v filmu A Lesson Before Dying (prav tako HBO) pa je bil nominiran za emmyja.

Obiskovalce kinematografov je navduševal v trilogiji Ocean's Eleven, Ocean's Twelve in Ocean's Thirteen. Igralsko zasedbo je dopolnjeval v uspešnicah, kot so Reign Over Me, After the Sunset, The Assassination of Richard Nixon, Traffic, Out of Sight, Boogie Nights, Volcano, Swordfish, Mission to Mars, Rosewood in Family Man, ter neodvisnih filmih Manic, The United States of Leland in Things Behind the Sun. Za vlogo v slednjem je leta 2001 prejel nominacijo za emmyja za najboljšo stransko vlogo v miniseriji ali filmu ter za nagrado Independent Spirit.


GUY PEARCE (Roy Clayton) je odigral številne nepozabne vloge, med drugim v komični drami The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert in kriminalki L.A. Confidential. Največ pozornosti je avstralski igralec privabil z vlogo v psihološkem trilerju Memento.

Svoj igralski prvenec v celovečercu je zabeležil leta 1988, ko je zaigral v drami Heaven Tonight. Sledile so številne uspešnice, tudi First Snow, Two Brothers, The Hard Word, The Time Machine, Count of Monte Cristo, Till Human Voices Wake Us, Rules of Engagement, Ravenous, Woundings, Dating the Enemy, Flynn, The Proposition, Hunting, Factory Girl in Death Defying Acts. Med njegove najnovejše igralske projekte sodijo filmi The Hurt Locker, In Her Skin in Winged Creatures.


NEAL McDONOUGH (Max Archer) je nase dodobra opozoril leta 2002 z vlogo v Spielbergovi akciji Minority Report. Že pred tem je nanizal številne opazne televizijske vloge. Izkazal se je v HBO-jevi miniseriji Band of Brothers in NBC-jevi seriji Medical Investigation, morda pa ga ljubitelji serij še najbolje poznajo po vlogi Davida McNorrisa, namestnika okrožnega tožilca, v NBC-jevi seriji Boomtown. Pred kratkim je zaigral v šesturni miniseriji Tin Man.

V njegovo filmografijo sodijo celovečerci Timeline, Walking Tall, A Perfect Little Man (za vlogo je leta 2000 prejel nagrado za najboljšega igralca na filmskem festivalu v Atlantic Cityju), The Hitcher, I Know Who Killed Me, 88 Minutes, Flags of Our Fathers, The Guardian, The Last Time, American Gothic in Forever Strong.

SAID TAGHMAOUI (Omar) je prepričal tako kritike kot občinstvo v francoski kriminalni drami La Haine, ki se je premierno zavrtela leta 1995 na filmskem festivalu v Cannesu. Film se je odlično odrezal na številnih festivalih (najboljša režija v Cannesu, cezarji za najboljši celovečerec, najboljšo produkcijo in najboljšo montažo), Taghmaoui pa je prejel nominacijo za cezarja za najbolj obetajočega novinca.

Po odlični boksarski karieri se je po zaslugi prijateljstva s scenaristom in režiserjem Mathieuem Kassovitzem posvetil igralstvu. Skupaj sta napisala scenarij za La Haine, Kassovitz pa je prevzel režijo. Na filmskem festivalu v Kairu je Taghmaoui kot eden najmlajših in najbolj mednarodno cenjenih arabskih igralcev prejel zlato piramido.

Svojo prvo angleško vlogo je odigral kot ljubimec Kate Winslet v romantični drami Hideous Kinky (1998). Sledile so vloge v filmih Three Kings, The Good Thief, Spartan, Hidalgo, I Heart Huckabees in The Kite Runner.


FILMSKA EKIPA


JEFFREY NACHMANOFF (scenarist in režiser) se je po dokončanem študiju na filmski šoli univerze USC preizkusil kot montažer dokumentarnih filmov, nato pa kot scenarist vseskozi sodeloval z najboljšimi studii in producenti. Skupaj z Rolandom Emmerichom je napisal scenarij za uspešnico The Day After Tomorrow (2004). Trenutno piše scenarij za filmsko različico priljubljene video igrice, Prince of Persia.
Usodna izdaja, Slepota in Tujci kmalu v ...
OZADJA
 Traitor - ozadje
1280x1024
 Traitor - ozadje
1280x1024
 Traitor - ozadje
1280x1024
 Traitor - ozadje
1280x1024
V KINU: maj 2024
 Samsara / Samsara  Samsara
(Samsara)
16. 05. 2024
 Roparka Lucy / Lucy ist jetzt Gangster  Roparka Lucy
(Lucy ist jetzt Gangster)
23. 05. 2024


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT