Noč čarovnic II / Halloween II - KINO - Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     V KINU      |      ARHIV
PRIDRUŽI SE NAM NA   sobota, 13 julij 2024
Noč čarovnic II (2009)
(Halloween II) URADNA STRANURADNA STRAN IMDBIMDB
 Noč čarovnic II - Halloween II
grozljivka   |  101 min
DRŽAVA: ZDA
REŽIJA: Rob Zombie
SCENARIJ: Rob Zombie
IGRALCI: Brad Dourif, Malcolm McDowell, Tyler Mane, Scout Taylor-Compton, Sheri Moon Zombie, ...
DIREKTOR FOTOGRAFIJE: Brandon Trost
PRODUCENT: Andy Gould , Malek Akkad , Rob Zombie
IZVRŠNI PRODUCENT: Bob Weinstein , Harvey Weinstein , Matthew Stein
Vaš sin Michael je zelo motena osebnost..."

Novo poglavje v seriji grozljivk Noč čarovnic, tokrat nadaljevanje mojstrovine Roba Zombieja, katerega predlanski prvi del je napolnil blagajne za 80 milijonov dolarjev po vsem svetu. Noč čarovnic II je zgodba o morilskem divjanju Michaela Myersa skozi oči junakinje Laurie Strode. Zloba je znova na pohodu. Spet je tisti čas v letu. Michael Myers se vrne v zaspano mestece Haddonfield v Illinois, da bi zaključil neporavnane družinske zadeve. Ne bo miroval, dokler ne pride do dna skrivnostim iz svojega izprijenega otroštva. Toda tokrat ima mesto novo junakinjo. Ali bo prebivalcem uspelo zdržati toliko časa, da bodo zaustavili nezaustavljivo?


Izjava režiserja Roba Zombieja


Ko sem zaključil prvi del Noči čarovnic, sem bil povsem izmučen in nisem več želel slišati imena Michael Myers. Toda tako se počutim vselej, ko končam nekaj izčrpavajočega. Kmalu pa je prevladala moja naklonjenost do likov. To so moj Michael Myers, moja Laurie Strode in moj svet. Nisem jih hotel prepustiti komu drugemu. Ustvaril sem zgodbo, ki se začne natanko tam, kjer se konča prva.


Igralska zasedba


Scout Taylor-Compton (Laurie Strode) se je hitro uveljavila kot ena najbolj iskanih mladih igralk. Pred kratkim je ob Beyonce Knowles in Ali Larter zaigrala v trilerju Stevea Shilla, Obsessed. Zaključila je tudi že snemanje glasbene drame Florie Sigismondi, The Runaways, ki si jo bodo obiskovalci kinematografov lahko ogledali prihodnje leto. Njeno igralsko nadarjenost bo kmalu mogoče videti tudi v neodvisnih filmih Triple Dog, Pearblossom, Love At First Hiccup in Love Ranch.

Zaigrala je še v filmih A.W.O.L Jacka Swanstroma, Wicked Little Things J.S. Cardonea, Tomorrow Is Today Frederica Lumierea, 13 Going On 30 Garyja Winicka, 7 Songs Noaha Sterna in v prvem iz serije filmov Noč čarovnic Roba Zombieja.


Tyler Mane (Michael Myers) je v zadnjih letih prejšnjega tisočletja več kot uspešno zamenjal profesionalni wrestling z igralsko kariero. Od tedaj gledalce pred malimi zasloni in obiskovalce kinematografov navdušuje z raznolikimi vlogami v številnih uspešnih celovečercih in serijah. Leta 2000 je odigral svojo prvo filmsko vlogo v akcijski pustolovščini X-Men, v kateri se je predstavil kot Sabretooth. Sledile so nepozabne vloge v izjemnih uspešnicah, kot so Troy, The Devil's Rejects, The Scorpion King, Joe Dirt in Black Mask II. Zaigral je v miniseriji Hercules, priljubljenih serijah V.I.P., Monk, Son of the Beach, Party of Five in My Boys ter televizijskem filmu How to Make a Monster.

Nazadnje je zaigral v grozljivki Noč čarovnic, preizkusil pa se je tudi v westernu Gunless, ki se bo pričel predvajati v prihodnjem letu. Mane je ustanovil produkcijsko hišo Mane Entertainment, v okviru katere je trenutno v nastajanju grozljivka Penance Lane, v kateri bo zaigral tudi sam.


Malcolm McDowell (Dr. Samuel Loomis) je svojo prelomno vlogo odigral že daljnega leta 1968, in sicer Micka Travisa v večkrat nagrajeni drami Lindsay Anderson, If.... Za tem je nizal uspeh za uspehom, med drugim leta 1971 z vlogo v akcijski drami Stanleyja Kubricka, A Clockwork Orange, dve leti pozneje znova z vlogo Travisa v novem filmu Andersonove, O Lucky Man!, leta 1979 pa je vodil igralsko zasedbo v pustolovskem trilerju Nicholasa Meyerja, Time After Time.

Številne kritike in občinstvo je navdušil z vlogami v celovečercih Star Trek: Generations Davida Carsona, Gangster No. 1 Paula McGuigana in Assassin of the Tsar Karen Shakhnazarov. Nič manj prepričljiv ni bil v filmu Richarda Lesterja Royal Flash, Paula Schraderja Cat People, Rachel Talalay Tank Girl, Josepha Loseyja Figures in a Landscape, Bryana Forbesa The Raging Moon, Blakea Edwardsa Sunset, Tinta Brassa Caligula, Martina Ritta Cross Creek, Roberta Altmana The Player in z zadnjo upodobitvijo Micka Travisa v celovečercu Britannia Hospital režiserke Andersonove. Tu so še filmi Bobby Jones: Stroke of Genius, In Good Company, I Spy, The Company, Hugo Pool, Just Visiting, Mr. Magoo, My Life So Far in Blue Thunder. Gledalci pred malimi zasloni ga bodo prepoznali po vlogah v serijah Pearl, Fantasy Island, Entourage in Heroes.

Med njegovimi novejšimi vlogami je tudi tista v grozljivki Noč čarovnic. Lani je zaigral tudi v grozljivki Neila Marshalla, Doomsday, v animirani uspešnici Bolt pa ga je bilo moč slišati v vlogi Dr. Calica. Njegovi prihajajoči igralski projekti so Pound of Flesh, Suck in Barry Munday.


Sheri Moon Zombie (Deborah Myers) je oživela lik Deborah Myers v uspešnici Noč čarovnic, saj se ta lik ni nikoli pojavil v klasičnih istoimenskih filmih Johna Carpenterja.
V igralski vlogi se je prvič preizkusila leta 1995 v glasbenem videospotu za skupino White Zombie, nato pa je sodelovala s številnimi drugimi glasbenimi rock skupinami. Leta 2003 je prvič zaigrala v celovečercu in z vlogo Baby, članice čudaške družine Firefly, v Zombiejevi grozljivki House of 1000 Corpses obnorela gledalce po vsem svetu. Njeno nadarjenost je opazil tudi Tobe Hooper, mojster grozljivk in režiser klasik Texas Chainsaw Massacre, Poltergeist in Salem's Lot. Povabil jo je k sodelovanju v grozljivki The Toolbox Murders, v kateri je upodobila natakarico Daisy, morilčevo prvo žrtev. Lani je zaigrala v eni izmed epizod televizijske serije Californication, posodila pa je tudi glas v animiranem celovečercu The Haunted World of El Superbeasto.


Filmska ekipa


Rob Zombie (scenarist/režiser/producent):

Po režiserskem prvencu House of 1000 Corpses (2003) je ustvaril mojstrovino The Devil's Rejects (2005). Leta 2007 se je njegova kultna grozljivka Noč čarovnic takoj povzpela na prvo mesto med zaslužkarji, do danes pa je prinesla že več kot 80 milijonov dolarjev po vsem svetu. Istega leta je za projekt Quentina Tarantina in Roberta Rodrigueza, Grindhouse, posnel predstavitveni film, in sicer oglas za grozljivko, ki sploh ne obstaja, Werewolf Women of the S.S.

Slovi tudi kot odličen glasbenik, saj je nanizal že številne albume, najprej s skupino White Zombie, nato v okviru solistične kariere. Njegov prvi solo album, Hellbilly Deluxe, je izšel leta 1998 in postal trikrat platinast, zelo uspešen pa je bil tudi drugi, The Sinister Urge (2001). Zadnji studijski album, Educated Horses, je izšel leta 2006.

Mnogi ga poznajo tudi po odličnih glasbenih videospotih. Leta 1995 je režiral videspot za pesem More Human Than Human in kot prvi prejel MTV-jevo nagrado za režijo lastnega glasbenega izdelka. Spote je ustvarjal tudi za druge glasbenike, med drugim za Ozzyja Osbourna.
Prihaja čas, ko se vrača na velika platn...
Noč čarovnic 2 v pripravi
OZADJA
 Noč čarovnic 2 - ozadje 1
1280x1024
 Noč čarovnic 2 - ozadje 2
1280x1024


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT