Žaga VI / Saw VI - KINO - Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     V KINU      |      ARHIV
PRIDRUŽI SE NAM NA   sobota, 13 julij 2024
Žaga VI (2009)
(Saw VI) URADNA STRANURADNA STRAN IMDBIMDB
 Žaga VI - Saw VI
grozljivka   |  100 min
DRŽAVA: ZDA
REŽIJA: Kevin Greutert
SCENARIJ: Marcus Dunstan , Patrick Melton
IGRALCI: Costas Mandylor, Shawnee Smith, Tobin Bell, Betsy Russell, ...
DIREKTOR FOTOGRAFIJE: David A. Armstrong
PRODUCENT: Mark Burg , Oren Koules
IZVRŠNI PRODUCENT: Daniel J. Heffner , Peter Block
Detektiv Hoffman je po smrti agenta Strahma edini pravi naslednik Ugankarja. Toda FBI mu je tik za petami in razburljiva igra se mora začeti. Končno Ugankarjevi veliki načrti dobijo pravi smisel.

Režisersko vlogo je potem, ko je v prejšnjih nadaljevanjih skrbel za montažo, prevzel Kevin Greutert. "Želel sem prikazati popotovanje enega človeka in najboljši način za to je bila predstavitev novega lika. Všeč so mi vsi predhodni liki, a njihove zgodbe že poznamo. Zelo težko je poskrbeti za presenečenje in ker gre že za šesti del, je naloga še toliko težja. Zamislil sem si čustveno popotovanje, ki bo privabilo občinstvo. Gledalci se ne bodo več spraševali po naslednjih zankah temveč bodo z zanimanjem sledili zgodbi posameznika. Žaga je najboljša, ko gre za eno osebo, ki se v miselnih igrah spopada s sosledjem življenjskih izzivov."


IGRALSKA ZASEDBA


Tobin Bell (Jigsaw-Ugankar) je z vlogo Ugankarja, pa tudi z vlogo Nordica v trilerju The Firm ali morda Teda Kaczynskega v televizijski drami Unabomber dokazal svojo neverjetno in včasih celo zastrašujočo sposobnost, da se karseda globoko vživi v psiho likov.

Z raznovrstnimi vlogami se uvršča med najuspešnejše in najbolje ocenjene igralce. Vloga Ugankarja je primerna nagrada za skoraj 30-letno igralsko kariero, ki se je začela leta 1988, ko je upodobil FBI agenta Ernesta Stokesa v celovečercu Mississippi Burning. Preizkusil se je v vlogi številnih likov, tako slabih kot tudi dobrih. V biografski drami Ruby je odigral vlogo zarotnika Davida Ferrieja, v vlogi Mendoze smo ga lahko videli v drami In The Line Of Fire, pohvali pa se lahko še s številnimi vlogami v filmih, kot so The Quick and the Dead, Serial Killer, Goodfellas, Road to El Dorado, Overnight Delivery, The Fourth Floor, Good Neighbor, Black Mask 2, Loose Cannons, Malice in Powerplay.

Dobro ga poznajo tudi gledalci pred televizijskimi sprejemniki, saj je zaigral v mnogih izjemno priljubljenih serijah in filmih. V vlogi odvetnika Nathana Volka je gostoval v seriji Revelations, kot Peter Kingsley se je izkazal v petih epizodah akcijske serije 24, v Aliasu je bil agent Dreyer. Izpostaviti gre tudi vloge v znanih serijah Walker: Texas Ranger, The West Wing, The Guardian, The Sopranos, Charmed, Once and Again, X-Files, Stargate, Silk Stalkings, ER, La Femme Nikita, NYPD Blue, Murder One, Chicago Hope, Seinfeld in The Kill Point, ter filmih One Hot Summer Night, Babysitter's Seduction, Mortal Fear in Deep Red.

COSTAS MANDYLOR (Hoffman) je svoj igralski prvenec zabeležil leta 1989 v biografski drami The Triumph of the Spirit Roberta M. Younga. Dve leti pozneje je odigral manjšo vlogo v drami Oliverja Stonea, The Doors, še istega leta pa prvo glavno vlogo, in sicer v kriminalni drami Michaela Karbelnikoffa, Mobsters. Med drugim je zaigral v uspešnicah Fist of the North Star, Last Exit to Earth in Virtuosity, v zadnjem času pa je dopolnjeval igralsko zasedbo v filmih Made in Brooklyn, Toxic in Nobody. Predlani je posodil glas liku Hondshew v animiranem filmu Beowulf. Gledalci pred malimi zasloni ga najbolje poznajo po izvrstnih vlogah v serijah Picket Fences in Players. Zaigral je tudi v serijah Sex and the City, Andromeda, Charmed, 7th Heaven, Fastlane, Wedding Bells, ter televizijskem filmu Just Desserts.

BETSY RUSSELL (Jill) se je občinstvu predstavila pri šestnajstih letih v reklami za Pepsi, kmalu zatem pa je sledila televizijska kariera, saj je zaigrala v uspešnih serijah, kot so The A-Team, T.J Hooker in Family Ties. Na velikih platnih se je prvič preizkusila v najstniški komediji Noela Blacka, Private School.

MARK ROLSTON (Erickson) je svojo prelomno vlogo odigral v klasiki Aliens. To je bila njegova odskočna deska v Hollywood. Zaigral je v uspešnicah, kot so Weeds, Rush Hour, Lethal Weapon II, The Shawshank Redemption in The Departed.


FILMSKA EKIPA


KEVIN GREUTERT (režiser)
Po izjemno uspešni karieri montažerja se je pod filmski projekt prvič podpisal kot režiser. V montažerski ekipi je bil pri projektih Titanic, Armageddon, Inspector Gadget in George of the Jungle II, za montažo pa je poskrbel tudi pri filmih Journey to the End of the Night, The Stranger in petih delih grozljivke Žaga.

PATRICK MELTON in MARCUS DUNSTAN (scenarista)
Tedaj še bodoča soscenarista sta se srečala v študentskih letih na univerzi v Iowi. Leta 2004 sta s scenarijem za grozljivko Feast zmagala na tekmovanju v ustvarjanju filmov, Project Greenlight. Pozneje sta napisala scenarij tudi za Feast 2 in Feast 3. Kot scenarista Žage sodelujeta tretjič zapored. Njun najnovejši projekt je grozljivka Collector, pri kateri se je Dunstan prvič preizkusil tudi kot režiser.
Izšel DVD filma ŽAGA VI
Premiera Žage VI se približuje (29.10), ...
Žaga VI nabrušena, ogrevanje se začenja
V oktobru na velika platna prihaja Žaga ...
Žaga VI se brusi


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT