Le kako ji to uspe?! / I don't know how she does it - KINO - Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     V KINU      |      ARHIV
PRIDRUŽI SE NAM NA   ponedeljek, 20 maj 2024
Le kako ji to uspe?! (2011)
(I don't know how she does it) URADNA STRANURADNA STRAN IMDBIMDB
 Le kako ji to uspe?! - I don't know how she does it
komedija   |  89 min
DRŽAVA: ZDA
REŽIJA: Douglas McGrath
SCENARIJ: Aline Brosh McKenna , Allison Pearson
IGRALCI: Greg Kinnear, Sarah Jessica Parker, Pierce Brosnan , Christina Hendricks, ...
DIREKTOR FOTOGRAFIJE: Stuart Dryburgh
PRODUCENT: Donna Gigliotti
IZVRŠNI PRODUCENT: Scott Ferguson , Aline Brosh McKenna
Romantična komedija Le kako ji to uspe, posneta po istoimenski knjižni predlogi pisateljice Allison Pearson, je zgodba o Kate Reddy, uspešni poslovnici, soprogi in materi dveh otrok, ki se kljub velikemu pomanjkanju časa izjemno spretno spopada z vsakodnevnimi obveznostmi in opravili. Toda koliko časa še? Ritem življenja bo potrebno slej ko prej upočasniti, kar pa lahko stori le ona sama.

Zgodba, ki jo je Pearsonova napisala na podlagi lastnih izkušenj, je pravzaprav zgodba marsikatere ženske. Takoj po njegovem izidu leta 2002 je roman naletel na izjemno navdušenje tako bralcev kot kritikov. 23 tednov se je v Ameriki obdržal na vrhu lestvice najbolje prodajanih knjig, do danes pa se je po svetu prodal v skoraj štirimilijonski nakladi. Oprah Winfrey ga je označila kot nacionalno himno zaposlenih žensk.


Igralska zasedba


SARAH JESSICA PARKER (Kate Reddy)
Najbolje jo poznamo po vlogi Carrie Bradshaw v izjemni HBO-jevi seriji Sex and the City, kjer se je preizkusila tudi kot izvršna producentka. Obe funkciji sta ji prinesli emmyja. Za glavno vlogo ga je prejela kar štirikrat, in sicer v letih 2000, 2001, 2002 in 2004. Leta 2001 si je prislužila nagrado Screen Actors Guild. Z vlogo Carrie je navdušila tudi pozneje v celovečercih Sex and the City in Sex and the City 2.

Njen prihajajoči igralski projekt je romantična komedija New Year's Eve, med zadnje vloge pa sodijo tiste v uspešnicah Did You Hear About the Morgans, Smart People in Spinning Into Butter. Vloga v družinski drami The Family Stone ji je prinesla nominacijo za zlati globus. Prepričala je še v filmih Failure to Launch, State and Main, 'Til There Was You, Mars Attacks!, If Lucy Fell, Ed Wood, The First Wives Club, Miami Rhapsody, Hocus Pocus, Honeymoon In Vegas in L.A. Story. Njene prve vloge gre iskati že v osemdesetih letih prejšnjega stoletja. Preizkusila se je v celovečercih, kot so Flight of the Navigator, Girls Just Want to Have Fun, Footloose, First Born in Somewhere Tomorrow.


PIERCE BROSNAN (Jack Abelhammer)
Dvakratni nominiranec za zlati globus, in sicer za vlogo v miniseriji Nancy Astor (1985) in komični drami The Matador (2005), je v zadnjem obdobju obiskovalce kinematografov prepričal v celovečercih Percy Jackson & The Olympians: The Lightning Thief, The Ghost Writer, Remember Me in The Greatest.

V svoji igralski karieri je sodeloval v številnih uspešnicah, med drugim v komičnem mjuziklu Mamma Mia! (2008), kriminalni romantični drami Married Life (2007), akcijski drami Seraphim Falls (2007), že omenjeni drami The Matador (2005), dramatičnem trilerju The Tailor of Panama (2001), biografski drami Grey Owl (1999), akcijski fantazijski komediji Mars Attacks! (1996), komični romantični drami The Mirror Has Two Faces (1996), družinski komediji Mrs. Doubtfire (1993) in drami Mr. Johnson (1990).

Verjetno pa je v svetovnem merilu najbolje poznan kot James Bond v izrednih zaslužkarjih Goldeneye (1995), Tomorrow Never Dies (1997), The World Is Not Enough (1999) in Die Another Day (2002). Če prištejemo še tri projekte, ki so dodobra napolnili blagajno, The Thomas Crown Affair (1999), Dante's Peak (1997) in The Lawnmower Man (1992), Brosnan prav gotovo sodi med najbolj dobičkonosne filmske igralce.

Že od nekdaj ga zanima tudi ustvarjanje filmov. Leta 1996 je ustanovil produkcijsko hišo Irish DreamTime, v okviru katere je zaenkrat nastalo sedem celovečercev: The Nephew (1998), The Thomas Crown Affair (1999), Evelyn (2002), Laws Of Attraction (2004), The Matador (2005), Shattered (2007) in The Greatest. V načrtu je tudi že nadaljevanje celovečerca The Thomas Crown Affair.

Potem ko se je v otroštvu preselil iz irskega County Meatha v London, je med obiskovanjem dramske šole zaigral v več gledaliških produkcijah, kot sta Fulimena in The Red Devil Battery Sign. Leta 1982 je odšel v Los Angeles in takoj sprejel glavno vlogo v uspešni ABC-jevi televizijski seriji Remington Steele.


FILMSKA EKIPA


DOUGLAS McGRATH (režiser)
Uveljavil se ni le kot režiser temveč tudi kot scenarist, igralec, esejist in poročevalec. Kmalu po dokončanju študija na univerzi Princeton je pričel pisati epizode za serijo Saturday Night Live. Svoj prvi scenarij je napisal za celovečerec Born Yesterday (1993), zaslovel pa je s scenarijem za komično dramo Bullets Over Broadway (1994), ki mu je skupaj z Woodyjem Allenom prinesel nominacijo za oskarja ter nominacije za nagrade Writers Guild, BAFTA in Independent Spirit.

Temu uspehu je že dve leti pozneje sledil njegov režiserski prvenec. Ustvaril je komično dramo Emma, za katero je napisal tudi scenarij. Leta 2000 je prevzel vlogo igralca, soscenarista in sorežiserja pri filmskem projektu Company Man. Pustolovsko romantično dramo Nicholas Nickleby, za katero je napisal tudi scenarij, je ustvaril leta 2002. V takšni dvojni vlogi se je izkazal tudi pri biografski kriminalni drami Infamous.

Aprila 2011 se je na HBO-ju premierno zavrtel njegov dokumentarec His Way. Med igralci, ki so sodelovali v intervjujih, so bili James Caan, Matt Damon, Andy Garcia, Julia Roberts, George Clooney in Ellen Barkin.

Med njegovimi igralskimi vlogami gre izpostaviti tiste v celovečercih Solitary Man, Michael Clayton, Hollywood Ending, Small Time Crooks, The Insider, Celebrity, Happiness, The Daytrippers in Quiz Show.


DONNA GIGLIOTTI (producentka)
Leta 1998 je kot producentka uspešnice Shakespeare In Love prejela oskarja za najboljši celovečerec. Doslej je v tej kategoriji to uspelo zgolj petim ženskam. Romantični drami so sicer dodelili še šest oskarjev, vključno s tistim za najboljšo glavno igralko (Gwyneth Paltrow), najboljšo stransko igralko (Judi Dench) in najboljši izvirni scenarij (Tom Stoppard in Marc Norman). Gigliottijeva je za mojstrovino, kjer se je prvič preizkusila kot samostojna producentka, prejela tudi zlati globus in nagrado BAFTA.

Trenutno je vodja produkcije pri filmskem studiu The Weinstein Company. Celovečerec I Don'T Know How She Does It je njena prva produkcija za podjetje, v nastajanju pa je komedija The Silver Linings Playbook, ki jo režira David O. Russell.

Leta 2009 se je s produkcijo uspešnice The Reader znova potegovala za oskarja. Med petimi nominacijami, kolikor jih je prejel film, je bila uspešna Kate Winslet v kategoriji najboljša glavna igralka. Romantična drama je bila nominirana tudi za zlati globus, nagrado BAFTA in evropsko filmsko nagrado.

Kot producentka se je podpisala še pod projekte Let Me In (leta 2010 nominacija za nagrado Gotham za najboljši film), Two Lovers (predvajan na mednarodnem filmskem festivalu v Cannesu, pri National Board of Review uvrščen med deset najboljših filmov leta 2009), Shanghai, The Good Night in Vanity Fair.

Pred tem je bila vodja produkcije pri USA Films. V tem času so nastali celovečerci Traffic, Gosford Park, Posession, The Man Who Wasn't There, Monsoon Wedding in In The Mood for Love.

Med letoma 1993 in 1996 je bila podpredsednica pri Miramax Films. V tem obdobju je prevzela vlogo izvršne producentke romantične komedije Emma in soproducentke biografske zgodovinske drame Restoration.
Dame pozor: za super ženski večer na vol...
V KINU: maj 2024
 Samsara / Samsara  Samsara
(Samsara)
16. 05. 2024
 Roparka Lucy / Lucy ist jetzt Gangster  Roparka Lucy
(Lucy ist jetzt Gangster)
23. 05. 2024


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT