V iskanju pravice / Seeking Justice - KINO - Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     V KINU      |      ARHIV
PRIDRUŽI SE NAM NA   sobota, 15 junij 2024
V iskanju pravice (2011)
(Seeking Justice) URADNA STRANURADNA STRAN IMDBIMDB
 V iskanju pravice - Seeking Justice
akcija / drama / triler   |  105 min
DRŽAVA: ZDA
REŽIJA: Roger Donaldson
SCENARIJ: Todd Hickey , Robert Tannen
IGRALCI: Nicolas Cage, Guy Pearce, January Jones, Jennifer Carpenter, ...
DIREKTOR FOTOGRAFIJE: David Tattersall
PRODUCENT: Ram Bergman
IZVRŠNI PRODUCENT: Julie Goldstein
Will Gerard je predan učitelj angleščine, srečno poročen z Lauro, uveljavljeno glasbenico. Njuno srečno zakonsko življenje je prepleteno z orkestralnimi koncerti, pikniki in Willovim najljubšim razvedrilom, igranjem šaha.

Neke grozovite noči Laura postane žrtev spolnega napada, kar sproži sosledje nepričakovanih dogodkov. Medtem ko Will čaka na novice o ženinem stanju, ga ogovori uglajen moški, ki mirno ponudi takojšnjo rešitev težave. To bi zakonca rešilo pred nadaljnjim psihičnim trpljenjem. Will v obupu sprejme predlog, vendar se kmalu izkaže, da ima njegova odločitev strašanske posledice.


"Svet je nevaren, vendar ne zaradi zlobnih ljudi, ampak zaradi tistih, ki proti zlobi ne ukrenejo ničesar" - Albert Einstein


Postavite se v kožo Willa Gerarda. Tisto noč, v tistem trenutku, si ne želite biti na njegovem mestu. Oseba, ki jo ljubite, je žrtev brutalnega napada. Močno trpi in trpela bo še dolgo časa. In potem je tu sojenje, pri katerem sta razsodba in kazen negotova. Ste pretreseni, jezni in ranljivi. Pomirjujoč neznanec vam ponudi konec težav. Nemudoma. Pravici bo zadoščeno. Razumna odločitev bi bila odklonilna. Toda to ni trenutek razuma. Ste nerazsodni, obupani. Omahujete, zato neznanec odhaja. "Počakajte…," zašepetate.

V celovečercu V iskanju pravice ena usodna odločitev sproži dogodke, polne manipulacij, spletk, strahu in paranoje. V želji po maščevanju se zvesti mož in učitelj znajde na begu pred oblastjo in nepopustljivo vodjo skrivne organizacije. "To je zgodba o zaskrbljenem moškem, ki se zaplete v nekaj precej večjega, kot se je zdelo na samem začetku. Sprejme ponudbo in s tem podpiše pogodbo s hudičem," pravi režiser Roger Donaldson.


Igralska zasedba


NICOLAS CAGE (Will Gerard) je eden najbolj vsestranskih igralcev v filmski industriji, saj ga poznamo po odličnih vlogah tako v dramah kot tudi komedijah. V zadnjem obdobju gre izpostaviti njegove vloge v celovečercih Bad Lieutenant: Port of Call - New Orleans, Knowing in National Treasure: Book of Secrets. Pri slednjem je po uspešnicah The Rock, Con Air, Gone in 60 Seconds in National Treasure že petič sodeloval s producentom Jerryjem Bruckheimerjem.
S svojo nepozabno glavno vlogo v romantični drami Leaving Las Vegas si je leta 1996 priigral oskarja in zlati globus, za najboljšega pa so ga izbrala tudi številna združenja kritikov, med drugim v New Yorku, Los Angelesu in Chicagu. Za oskarja in zlati globus (ter tudi za nagradi Screen Actors Guild in BAFTA) je bil nominiran še leta 2003, in sicer z vlogo dvojčkov v komediji Adaptation.
V njegovo bogato filmografijo sodijo celovečerci Ghost Rider, The Wicker Man, World Trade Center, The Weather Man, Lord of War, The Ant Bully, Next, Matchstick Men, Windtalkers, Captain Corelli's Mandolin, The Family Man, Bringing Out the Dead, Eight Millimeter, Snake Eyes, City of Angels, Face Off, Kiss of Death, Guarding Tess, It Could Happen to You, Red Rock West, Honeymoon in Vegas, Raising Arizona, Vampire's Kiss, Peggy Sue Got Married, Valley Girl, Racing with the Moon, The Cotton Club, Rumble Fish in Wild at Heart.
Svoj igralski prvenec je zabeležil že daljnega leta 1982 v romantični komediji Fast Times at Ridgemont High. Izjemno nadarjenost je prikazal leta 1984, ko je zaigral v vojni drami Birdy, filmu, ki so mu namenili nagrado žirije na filmskem festivalu v Cannesu. Že tri leta pozneje je bil za glavno vlogo v romantični komediji Moonstruck nominiran za zlati globus.
Odmevna je tudi nagrada za življenjsko delo, ki jo prejel leta 1996 na filmskem festivalu v Montrealu. Leta 2002 je nastala njegova prva režija, kriminalna drama Sonny, v kateri so zaigrali odlični igralci James Franco, Mena Suvari, Brenda Blethyn in Harry Dean Stanton.

GUY PEARCE (Simon) je pred kratkim obiskovalce kinematografov navdušil z odmevnimi vlogami v pustolovski drami The Road, biografski drami The King's Speech in vojnem trilerju The Hurt Locker, ki je bil pred dvema letoma izbran za najboljši celovečerec na podelitvi oskarjev. Med novejše igralske projekte sodita tudi filma Animal Kingdom in Don't Be Afraid of the Dark ter miniserija Mildred Pierce.
Za prelomni veljata njegovi vlogi v uspešnicah LA Confidential (1997) in Memento (2000). Sledilo je uspešno igralsko delo v filmih The Count of Monte Cristo, Two Brothers, The Time Machine, Factory Girl, Death Defying Acts, First Snow, Bedtime Stories, Traitor, Winged Creatures, Woundings, Ravenous, A Slipping Down Life in Rules of Engagement.
Svojo igralsko kariero je pričel leta 1985 z vlogo v avstralski televizijski seriji Neighbours, prvo večjo vlogo v celovečercu pa je odigral leta 1994, v glasbeni drami The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert. Med njegovimi gledališkimi vlogami gre omeniti tiste v igrah I Hate Hamlet, Sweet Bird of Youth, Poor Boy in Face to Face.

JANUARY JONES (Laura Gerard) je leta 2009 za vlogo Betty Draper v priljubljeni, odlično ocenjeni in večkrat nagrajeni (emmy, zlati globus, SAG) seriji Mad Men prejela nominacijo za zlati globus za najboljšo igralko v televizijski seriji.
Potem ko je leta 2009 dopolnjevala igralsko zasedbo v komični drami Pirate Radio, je lani prepričala v drami Unknown White Male. Zelo dejavna je bila v sredini prejšnjega desetletja, ko je nanizala večje vloge v uspešnicah Swedish Auto, We Are Marshall in Three Burials of Meliquiades Estrada, pred tem pa v celovečercih, kot so American Wedding, Anger Management, Love Actually, Bandits in Full Frontal.


FILMSKA EKIPA


Režiser ROGER DONALDSON je v svoji več kot 40-letni karieri ustvaril široko paleto celovečercev, od napetih trilerjev, kot sta The Bank Job in No Way Out, do zgodovinske drame Thirteen Days (nominacija za oskarja) in biografske športne drame World's Fastest Indian, pod katero se je podpisal tudi kot scenarist in producent.
Avstralec se je že v 70-ih letih prejšnjega stoletja preselil na Novo Zelandijo, kjer je pričel s produkcijo in režijo reklam in dokumentarcev. Sledila je režija novozelandske televizijske serije Winners and Losers. Po izjemnem uspehu serije, ki se je predvajala po vsem svetu, je Donaldson režiral svoj prvi celovečerec, Sleeping Dogs, v katerem se je prvič v glavni vlogi preizkusil Sam Neill. Gre za prelomni film, saj gre za prvi barvni film, posnet na Novi Zelandiji.
Leta 1981 je prevzel vlogo scenarista, producenta in režiserja pri celovečercu Smash Palace. Mednarodni uspeh drame mu je odprl pot do Hollywooda in kmalu je nastal njegov prvi ameriški film, The Bounty, v katerem so sodelovali Mel Gibson, Anthony Hopkins, Daniel Day Lewis, Liam Neeson in Lawrence Olivier. Film je bil leta 1984 na filmskem festivalu v Cannesu nominiran za zlato palmo. Od tedaj so pod Donaldsonovo taktirko nastale same svetovne uspešnice, med drugim Marie, Cocktail, Cadillac Man, White Sands, The Getaway, Species, Dante's Peak in The Recruit.
Novo na DVDju: Jekleno nebo in V iskanju...
V KINU: junij 2024
 Lansko poletje / L'été dernier  Lansko poletje
(L'été dernier)
20. 06. 2024


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT