Sprejemci / Admission - KINO - Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     V KINU      |      ARHIV
PRIDRUŽI SE NAM NA   sobota, 15 junij 2024
Sprejemci (2013)
(Admission) URADNA STRANURADNA STRAN IMDBIMDB
 Sprejemci - Admission
drama / komedija / romantični   |  107 min
DRŽAVA: ZDA
REŽIJA: Paul Weitz
SCENARIJ: Karen Croner , Jean Hanff Korelitz
IGRALCI: Tina Fey, Gloria Reuben, Paul Rudd, Wallace Shawn, ...
DIREKTOR FOTOGRAFIJE: Declan Quinn
PRODUCENT: Kerry Kohansky
IZVRŠNI PRODUCENT: Caroline Baron
Tina Fey (30 Rock) in Paul Rudd (This is 40) prvič sodelujeta v celovečercu, novi komični drami oskarjevega nominiranca Paula Weitza (About a Boy, In Good Company) o presenetljivih ovirah, na katere naletimo na poti do sreče.

Vsako pomlad dijaki, ki zaključujejo srednjo šolo, nestrpno pričakujejo pisma fakultet, ki morda potrjujejo in spodjujajo njihov potencial. Na univerzi Princeton je odgovorna oseba, ki letno oceni več tisoč prijav, Portia Nathan (Tina Fey). Portia se dosledno drži vsakršnih pravil, ki urejajo njeno življenje tako v službi kot tudi doma, ob njenem partnerju Marku (Michael Sheen), profesorju na Princetonu. Ko Clarence (Wallace Shawn), vodja sprejemnega oddelka, oznani svojo neizogibno upokojitev, sta najverjetnejša kandidata za zasedbo njegovega položaja Portia in njena sodelavka Corinne (Gloria Reuben).

Portia se tako kot vsako leto loti terenskega dela, novačenje novih študentov. Odpravi se tudi na alternativno srednjo šolo New Quest, kjer poučuje njen nekdanji sošolec John Pressman (Paul Rudd). Po njegovih domnevah je Jeremiah (Nat Wolff), nadarjen, a nenavaden dijak New Questa, njen sin, ki ga je pred mnogimi leti med šolanjem skrivoma dala v posvojitev. Jeremiah se zdaj prijavlja na Princeton.

Portia se znajde v veliki zagati, saj se od nje pričakuje, da pri fantu prekrši pravila in s tem ogrozi svojo prihodnost, kakršno si je vedno želela. Med spopadanjem s svojimi dvomi se presenetljivo zaplete v razburljivo romanco, o kateri je lahko samo sanjala.


Tina Fey se spominja, kako so se na njeno novo vlogo odzvali njeni prijatelji. "Ko sem jim opisala zgodbo filma, so bili navdušeni in zlasti tisti, ki so starši, so bili polni vprašanj. Pri vseh, ki jih čaka ta postopek, vlada nekakšen strah. Zgodba se mi je zdela zanimiva, zato sem sprejela izziv in zaigrala osebo, ki je v središču tega postopka."
"Portia je ženska, ki živi v svetu, polnem predsodkov in pravil. Tak svet jo povsem posrka, toda ko se v njej prebudi materinski čut do Jeremiah, je zanj pripravljena tvegati. Skuša se mu približati in mu pomagati izkoristiti njegov potencial.


Scenaristka Karen Croner se je pogovarjala z osebjem sprejemnega oddelka na nekaterih najboljših ameriških šolah. "Najprej sem želela izvedeti, kdo so ljudje, ki sprejemajo te pomembne odločitve. Nekaterim staršem je vpis njihovih otrok na fakulteto nekakšna potrditev starševskih sposobnosti. Pravzaprav se prijavljajo oni. Konkurenca je izjemno huda. Starši svoje otroke v zadnjih letih srednje šole močno priganjajo in jih spodbujajo tudi k obšolskim dejavnostim: objava članka v pomembnem časopisu, zanimanje za molekularno biologijo… Ko se vpišejo na fakulteto, so mnogi mladoletniki zato že povsem pregoreli in še vedno v iskanju svoje identitete."
V KINU: junij 2024
 Lansko poletje / L'été dernier  Lansko poletje
(L'été dernier)
20. 06. 2024


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT