Kabinet čudes / Wonderstruck - KINO - Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     V KINU      |      ARHIV
PRIDRUŽI SE NAM NA   sobota, 18 maj 2024
Kabinet čudes (2017)
(Wonderstruck) URADNA STRANURADNA STRAN IMDBIMDB
 Kabinet čudes - Wonderstruck
drama / družinski / misterični   |  117 min
DRŽAVA: ZDA
REŽIJA: Todd Haynes
SCENARIJ: Brian Selznick
IGRALCI: Julianne Moore, Michelle Williams, Oakes Fegley, ...
DIREKTOR FOTOGRAFIJE: Edward Lachman
PRODUCENT: Christine Vachon , Pamela Koffler
IZVRŠNI PRODUCENT: Brian Bell
Deklica leta 1927 pobegne od doma v New Jerseyju in se odpravi na Manhattan v upanju, da bo našla nekoga, ki je bil pomemben del njene preteklosti. Gluh deček, ki ga je prizadela osebna tragedija, petdeset let pozneje naleti na družinsko sled. Ta ga spodbudi k begu iz podeželske Minnesote v New York. Ko ju pustolovščine vodijo na nenavadne in neznane kraje, kjer se zdi, da za vsakim vogalom prežijo skrivnosti o njiju in svetu, se njuni zgodbi o odkrivanju po dolgoletnem molku in obžalovanju najdeta v očarljivi simetriji, ki jo ženeta čudež in upanje.

Rosino (Millicent Simmonds) življenje pod strogim očetovim nadzorom je značilno za gluhega otroka v tistem obdobju. Stran od oči javnosti ima malo stikov s svetom onstran svojega dragocenega albuma, skrbno izdelane žive umetnine, v glavnem posvečene karieri igralke Lillian Mayhew (Julianne Moore). Ko pride Mayhewjeva v New York na premiero nove gledališke igre, se Rose odpravi na Manhattan v upanju, da bo vzpostavila stik s to zvezdo nemega filma. Minnesotčan Ben (Oakes Fegley) je oglušel pred kratkim v nenavadni nesreči, kmalu potem ko je izgubil mater, svobodomiselno Elaine (Michelle Williams). Ko prebira njene stvari, naleti na sled za svojim neznanim očetom – spominsko knjigo iz New Yorka. Ne da bi povedal osamljeni teti, se usede na avtobus in nazadnje prispe na Manhattan.

Ker ne slišita in se ne moreta sporazumevati (saj ne znata znakovnega jezika), je odprava v velemesto za oba otroka polna vznemirjenja in nevarnosti. Njuna preprosta cilja kmalu postaneta zapletena, saj vanju posežeta kaos in zmeda mestnih ulic. Breme je za Rose in Bena kljub njuni zrelosti in odločnosti pretežko, pomoči pa nočeta poiskati. Oba najdeta tolažbo v Ameriškem prirodoslovnem muzeju, kjer se skupaj z novimi in starimi prijatelji spopadeta z vprašanji, na katera morata nujno najti odgovore.

V KINU: maj 2024
 Samsara / Samsara  Samsara
(Samsara)
16. 05. 2024
 Roparka Lucy / Lucy ist jetzt Gangster  Roparka Lucy
(Lucy ist jetzt Gangster)
23. 05. 2024


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT