Poti k zvezdam / Maps to the stars - KINO - Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     V KINU      |      ARHIV
PRIDRUŽI SE NAM NA   torek, 5 marec 2024
Poti k zvezdam (2014)V kinu od: 11. 12. 2014
(Maps to the stars) IMDBIMDB
 Poti k zvezdam - Maps to the stars
drama   |  111 min
DRŽAVA: Kanada | Nemčija | ZDA
REŽIJA: David Cronenberg
SCENARIJ: Bruce Wagner
IGRALCI: John Cusack, Julianne Moore, Mia Wasikowska, Robert Pattinson, ...
DIREKTOR FOTOGRAFIJE: Peter Suschitzky
PRODUCENT: Martin Katz , Michel Merkt
IZVRŠNI PRODUCENT: Benedict Carver
Komična satira losangeleške filmske industrije, v kateri se David Cronenberg odkrito norčuje iz nekaterih najvidnejših zvezdnikov današnje pop kulture.

Hollywood je svetovna filmska prestolnica z obljubami sreče vsem, ki poskušajo poseči po zvezdah. Benjie ima komaj trinajst let in je že slaven. Njegov oče Stafford Weiss je uspešen avtor in meditacijski guru. Ena od klientk, ki jim Stafford pomaga do osebne in poklicne sreče, je lepa igralka Havana Segrand. Agatha, mlado dekle z iznakaženim videzom, je Havanina nova asistentka, Jerome Fontana pa privlačen voznik, s katerim se spoprijatelji. A zakaj je kljub vsej tej obetajoči sreči Hollywood tudi mesto osebnih slabosti, nevroz, incesta in ljubosumja? Mesto sanj v ljudeh prebuja duhove, iz njih izvablja skrite impulze in daje slutiti vonj po krvi.

"Hollywood vidim kot zelo gosto poseljen planet, z ogromnim težnostnim poljem. Ljudje prihajajo z vsega sveta, sile privlačnosti jih pritegnejo v orbito, in ko so tam, ne morejo uiti hollywoodski težnosti. Ujeti so. Veliko režiserjev je, katerih poklicna pot je ugasnila v Hollywoodu, tudi življenje številnih ljudi ugasne tam. Ne mine leto, da ne bi nekdo umrl zaradi prevelikega odmerka mamil ali avtomobilske nesreče. /.../ V Hollywoodu je nekaj razkrojevalnega in uničevalnega." (David Cronenberg)
Cinemania Group je izdala odlično dramo ...


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT