Film Za vedno Lilja na strokovno-kulturnem srečanju / Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     MEDIJI O NAS      |      ARHIV      
PRIDRUŽI SE NAM NA   ponedeljek, 17 junij 2024
petek, 4. junij, 2004  NATISNI NATISNI      POŠLJI POŠLJI
Film Za vedno Lilja na strokovno-kulturnem srečanju
Za vedno LiljaFilm Za vedno Lilja se je v torek, 1. junija 2004 predvajal na strokovno-kulturnem srečanju "Ali se zavedamo?" Skupaj z društvom Ključ ter Ministrstvom za zunanje zadeve se je organiziral dogodek, ki je posvečen problematiki trgovine z ljudmi.

Zbrane so na začetku srečanja nagovorili Samuel Žbogar, državni sekretar na Ministrstvu za zunanje zadeve, dr. Helga Konrad, posebna predstavnica OVSE za področje boja proti trgovini z ljudmi in vodja delovne skupine Pakta Stabilnosti za jugovzhodno Evropo za preprečevanje trgovine z ljudmi, mag. Sandi Čurin, nacionalni koordinator za boj proti trgovini z ljudmi v Sloveniji, Violeta Neubauer, predstavnica vladnega urada za enake možnosti ter Katjuša Kodele Kos, predsednica društva Ključ. Strokovnjaki so govorili o svojem delu ter o pogledu na pereč problem.

Po nagovoru je sledil ogled filma Za vedno Lilja (Lilja 4 ever), švedskega režiserja Lukasa Moodyssona. Film na pretreslijv način prikaže, kako hitro se lahko mlado dekle znajde v primežu trgovcev z belim blagom, hkrati pa prikaže vso bedo življenja, ki doleti žrtev.

Po filmu je sledila novinarska konferenca na kateri je, poleg že navedenih strokovnjakov, na novinarska vprašanja odgovarjal tudi veleposlanik ZDA Johnny Young, ki je pozdravil srečanje kot tudi akcijo ozaveščanja in predlagal, da se Slovenija reševanja problema loti še bolj zavzeto.

Srečanje je bil uvod v dva meseca trajajočo akcijo ozaveščanja strokovne in splošne javnosti. Film Za vedno Lilja se začne 29. julija redno predvajati v slovenskih kinematografih. Spremljala ga bosta tudi preventivna promocija in oglaševanje.

Vabimo vas, da si film ogledate in se seznanite s problemom trgovine z ljudmi, ki je žal prisoten tudi v Sloveniji. Tudi s svojo ozaveščenostjo lahko prispevate k boljšemu stanju.

Več o društvu Ključ

Spletne povezave
Cinemania group
ŽE V KINU: Kobenhaven ne obstaja
Dedek gre na jug že v kinu
Prihaja v kino - HOPE
Prihaja v kino - OKUS LAKOTE
Že v kinu - Padati
Najbolj priljubljena pravljica OSTRŽEK ž...
Dnevnik Diane Budisavljević že v kinu
Že v kinu - NE BOM VEČ LUZERKA
Že v kinu - STAREC IN PIŠTOLA
V kinu SODNICA


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT