Zlati kolut za film Povratne steklenice! / Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     MEDIJI O NAS      |      ARHIV      
PRIDRUŽI SE NAM NA   nedelja, 2 oktober 2022
četrtek, 22. november, 2007  NATISNI NATISNI      POŠLJI POŠLJI
Zlati kolut za film Povratne steklenice!
Povratne stekleniceVčeraj se je s slavnostno podelitvijo nagrad v Cankarjevem domu zaključil 18. LIFFe. V dneh od 7. novembra naprej si je v petih ljubljanskih dvoranah in v mariborskem Koloseju preko 100 filmov ogledalo skoraj 50.000 gledalcev, kar pomeni, da festival tudi z novim vodstvom ostaja osrednji filmski dogodek v Sloveniji.
V naši družbi nas je najbolj razveselila novica, da je nagrado občinstva Zlati kolut in to s povprečno oceno 4,70 na lestvici do 5 dobil film Povratne steklenice režiserja Jana Sveraka. Odlična grenko sladka komedija o odrinjenosti starejših v današnjem svetu je bila uspešnica letošnjega poletja v svoji domovini in, kot vse kaže, bo film naletel na dober sprejem tudi drugje po Evropi. V Sloveniji bo film predvidoma na sporedu spomladi.

Omenimo tudi druge nagrade. Glavno festivalsko nagrado, Vodomca, ki jo je mednarodna žirija podeljevala v sekciji Perspektive, je dobil nemški film Okna v ponedeljek režiserja Ulricha Köhlerja, drama z eksistencialističnim pridihom o razpadu sodobnega meščanskega para. V tem kontekstu je zanimiv podatek, da je bila ocena občinstva za omenjeni film samo 2,68. Z nagrado mednarodnega združenja filmskih kritikov FIPRESCI se je ovenčal film In s kom ti seksaš režiserke Lole Doilon. Zadnja nagrada, podeljena včeraj, namreč nagrada Amnesty International, je romala v roke ustvarjalcem argentinskega filma XXY.
Spletne povezave
Cinemania group
Prihaja v kino - HOPE
Prihaja v kino - OKUS LAKOTE
Že v kinu - Padati
Najbolj priljubljena pravljica OSTRŽEK ž...
Dnevnik Diane Budisavljević že v kinu
Že v kinu - NE BOM VEČ LUZERKA
Že v kinu - STAREC IN PIŠTOLA
V kinu SODNICA
Že v kinu - NA OBALI CHESIL
Že v kinu - LBJ


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT