Film Stregel sem angleškemu kralju predstavi drugo stran kraljestva / Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS NAGRADNA IGRA POVEZAVE O NAS KONTAKT
     MEDIJI O NAS      |      ARHIV      
PRIDRUŽI SE NAM NA   ponedeljek, 14 junij 2021
petek, 11. april, 2008  NATISNI NATISNI      POŠLJI POŠLJI
Film Stregel sem angleškemu kralju predstavi drugo stran kraljestva
Stregel sem angleškemu kraljuFilm Stregel sem angleškemu kralju, ki je posnet na podlagi romana, si bomo še v tem mesecu lahko ogledali v naših kinih. Vsebina temelji na dveh zgodbah, ki se prepletata. Prikaže nam celotno zgodbo Jana Dítja (Ivan Barnev, Oldrich Kaiser), ki se zaradi nemške okupacije že v mladih letih znajde ob angleškem kralju.
Film je posnet po romanu, ki je bil napisan v zelo kratkem obdobju, polnem čustev, družbenega pritiska ter spontanih okoliščinah. Napisan je bil v letu 1968, a zaradi političnih okoliščin takrat sploh ni smel biti izdan. Vsebina filma je osredotočena na dve zgodbi. Prva govori o mlademu majhnem raziskovalcu pred vojno in med nemško okupacijo, kjer se znajde na nasprotni strani, na strani angleškega kralja. Druga zgodba je mnogo krajša, ter govori o njegovem zrelejšem odbobju, po mnogih letih prebitih v zaporu, kjer išče mir in rešitev v neki nemški vasi, ki je še ostala po vojni. Njegov mir je zmotil prihod mlade delavke. To je osvežilo njegove spomine na mladost, na njegove pustolovščine in delo.

Film je na lestvici med enim izmed največjih porabnikov proračuna čeških filmov, dobra stran tega pa je, da se da večino te porabe videti na platnu, kostumih, scenah in lokacijah (tudi z najlepšim Hotelom Parziz v Pragi, kjer hotel ni spremenjen od takrat, ko je bil zgrajen).

Film obogaten z ljubkostjo, otožnostjo in političnimi vstavki, vas popelje v svet človeka z druge strani kraljestva. Če ste vsaj enkrat pripravili komu kosilo, ali pospravili za nekom, se boste lahko hitro poistovetili s filmom. Vredno ogleda.
Cinemania group
Že v kinu - Padati
Najbolj priljubljena pravljica OSTRŽEK ž...
Dnevnik Diane Budisavljević že v kinu
Že v kinu - NE BOM VEČ LUZERKA
Že v kinu - STAREC IN PIŠTOLA
V kinu SODNICA
Že v kinu - NA OBALI CHESIL
Že v kinu - LBJ
V kinu FILMSKE ZVEZDE NE UMIRAJO V LIVER...
Kmalu v kinu LUNAPARK
Preko katerega medija največkrat iščete informacije o novih filmih

Internet.
TV.
Radio.
Revije in časopisi.
Predlog prijateljev.


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Prihaja v kino
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

NAGRADNA IGRA

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT