Norah Jones v filmu Moje borovničeve noči / Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     MEDIJI O NAS      |      ARHIV      
PRIDRUŽI SE NAM NA   nedelja, 3 marec 2024
ponedeljek, 23. junij, 2008  NATISNI NATISNI      POŠLJI POŠLJI
Norah Jones v filmu Moje borovničeve noči
Moje borovničeve nočiNorah Jones, izjemno nadarjena pevka, skladateljica in pianistka, ki je leta 2003 izdala svoj prvi albumom Come Away With Me, je tokrat navdušila tudi v svojem prvem filmu, Moje borovničeve noči. A kot pravi sama, je glasba še vedno njena prva ljubezen.
Njen prvi album se je prodal v 20 milijonski nakladi, Norah pa je prejela osem grammyjev, tudi za najboljši album leta, najboljšo novinko, najboljšo pop izvajalko ter pesem leta za malo ploščo Don't Know Why.

Norah Jones s polnim imenom Geetali Norah Jones Shankar, rojena 30. marca 1979 v New Yorku, je bila že od samega začetka obsojena na uspeh. Hčerka legendarnega indijskega glasbenika Ravija Shankarja in matere Sue Jones legendarne plesalke, sta na hčerki pustila močan vpliv. Ker sta ji seveda starša za vzgled, se je tudi sama zaljubila v glasbenika, ki pa je vedno blizu nje. Ime mu je Lee Alexander na turnejah in nastopih pa jo spremlja kot basist.

Drugi album Feels Like Home, ki je izšel leta 2004, je zasedel vrh lestvic in bil nominiran za štiri grammyje. Leta 2005 je s pokojnim Rayem Charlesom prejela grammyja za duet Here We Go Again. Leto kasneje je izšel album njene skupine The Little Willies, v začetku lanskega leta pa je izšel še tretji samostojni album, Not Too Late, ki je dosegel vrh lestvic na petih celinah. S Michaelom Jacksonom in Carlosom Santano si deli prstižno mesto za največ osvojenih grammyjev v enem letu, to je osem.

Film Moje borovničeve noči je njen igralski prvenec. Kljub njenemu pomanjkanju igralskih izkušenj, je bila Norah Jones v očeh režiserja edina prava izbira za glavno vlogo v filmu. Norah je bila zelo presenečena na sestanku, ko ji je režiser povedal, da ji želi ponuditi glavno vlogo, saj je vse do takrat mislila, da želi samo glasbeno sodelovanje. Vseeno Norah Jones pove, da čeprav je bil film zelo zanimiv in drugačen projekt, je glasba še vedno njena prva ljubezen.

Film Moje borovničeve noči si lahko v Sloveniji že ogledate na velikih platnih.
Cinemania group
ŽE V KINU: Kobenhaven ne obstaja
Dedek gre na jug že v kinu
Prihaja v kino - HOPE
Prihaja v kino - OKUS LAKOTE
Že v kinu - Padati
Najbolj priljubljena pravljica OSTRŽEK ž...
Dnevnik Diane Budisavljević že v kinu
Že v kinu - NE BOM VEČ LUZERKA
Že v kinu - STAREC IN PIŠTOLA
V kinu SODNICA


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT