V Karlovyh Varyh kar sedem filmov v distribuciji Cinemanie group / Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     MEDIJI O NAS      |      ARHIV      
PRIDRUŽI SE NAM NA   sobota, 15 junij 2024
petek, 4. julij, 2008  NATISNI NATISNI      POŠLJI POŠLJI
V Karlovyh Varyh kar sedem filmov v distribuciji Cinemanie group
Karlovy VaryKot smo napisali v včerajšnji novici, bo danes zvečer svoja vrata odprl najpomembnejši filmski festival v vzhodni Evropi – festival v Karlovyh Varyh. Čast otvoritvenega filma je pripadla delu Barrya Levinsona What Just Happened, ostri satiri na brezkompromisno hollywoodsko sceno, tokrat povedano iz stališča producenta. Glavno vlogo v filmu igra Robert De Niro, ki bo ob tej priložnosti dobil tudi Kristalni globus za izjemne prispevke k filmski umetnosti, kot se uradno imenuje nagrada za življenjsko delo.
Filmi na festivalu, več kot 220 jih je, so sicer razdeljeni v 8 sekcij, od katerih najbolj izstopata tekmovalni program, kjer je letos 14 filmov in sekcija Forum neodvisnih (neke vrste festival v festivalu, osredotočen na bolj alternativne filme), v kateri je letos 12 filmov. V tekmovalni sekciji bo žirija, ki ji predseduje naš znanec, znameniti češki režiser Ivan Passer podelila glavne nagrade festivala – Kristalne globuse, ki jih spremljajo tudi čeki za 30.000 USD (najboljši film) in za 20.000 USD (posebna nagrada žirije). O favoritih je še prezgodaj govoriti, saj je v tekmovalnem programu precej filmov mladih in neuveljavljenih ustvarjalcev. Med (vsaj nam) bolj znanimi sta Hrvat Zrinko Ogresta s filmom Iza stakla in Čeh Petr Zelenka s filmom Karamazovi.

Z veseljem tudi oznanjamo, da bo v raznih sekcijah festivala predstavljenih kar sedem filmov, ki jih je že, ali pa jih še bo v prihodnjih mesecih slovenskemu občinstvu predstavilo naše podjetje. To so Be Kind Rewind, Tropa de elite, Bob Dylan: 7 obrazov, Druga sestra Boleyn, Boy A, Buddha Collapsed Out of Shame in Gomorrah.
Spletne povezave
Cinemania group
ŽE V KINU: Kobenhaven ne obstaja
Dedek gre na jug že v kinu
Prihaja v kino - HOPE
Prihaja v kino - OKUS LAKOTE
Že v kinu - Padati
Najbolj priljubljena pravljica OSTRŽEK ž...
Dnevnik Diane Budisavljević že v kinu
Že v kinu - NE BOM VEČ LUZERKA
Že v kinu - STAREC IN PIŠTOLA
V kinu SODNICA


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT