Estrelliti nova nagrada / Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS NAGRADNA IGRA POVEZAVE O NAS KONTAKT
     MEDIJI O NAS      |      ARHIV      
PRIDRUŽI SE NAM NA   sreda, 20 oktober 2021
ponedeljek, 4. avgust, 2008 NATISNI NATISNI      POŠLJI POŠLJI
Estrelliti nova nagrada
EstrellitaNa 10. Motovunskem filmskem festivalu je slovenski celovečerni film "Estrellita - pesem za domov" režiserja Metoda Pevca prejel nagrado mednarodnega združenja Amnesty International kot tisti film izmed na festivalu prikazanih, ki najbolj intrigantno promovira tematiko človekovih pravic.
Tričlanska žirija, ki so jo sestavljali Dušan Miljuš, novinar hrvaškega dnevnika Jutarnji list, Nataša Senjanović, filmska kritičarka in Ferdi Haliti, predsednik Sveta Romov mesta Pula je v utemeljitvi nagrade zapisala da "Estrellita - pesem za domov" govori o predsodkih brez obsojanja tistih, ki jih prenašajo, ampak se namesto tega potrudi razumeti njihove postopke!". Žirija je dodala še, da s tem film v popolnosti izpolnjuje kriterije nagrade Amnesty International za človekove pravice.

Motovun film festival je letos prikazal v svojem programu kar 4 slovenske filme in 1 koprodukcijo: v tekmovalnem programu je bila tako prikazana "Estrellita - pesem za domov" Metod Pevca, v spremljevalnem programu pa "L kot ljubezen" Janje Glogovac. V spomin lani preminulemu slovenskemu režiserju Franciju Slaku so prikazali njegov zadnji TV celovečerec "Kakor v nebesih tako na zemlji", v čast predsednice žirije Milene Zupančič pa celovečerni film Matjaža Klopčiča "Vdovstvo Karoline Žašler". Prikazan je bil tudi koprodukcijski film "Svet je velik in rešitev se skriva za vogalom" režiserja Stefana Komandareva, ki je nastal v bolgarsko - nemško - slovenski koprodukciji.

Več o festivalu in nagradi na www.motovunfilmfestival.com

Film "Estrellita - pesem za domov" je bil že do sedaj izredno uspešen na številnih festivalskih predstavitvah, saj je do zdaj prejel že 8 nagrad: dve nagradi je prejela Silva Čušin (Vesna za najboljšo žensko vlogo na Festivalu slovenskega filma v Portorožu in posebno priznanje žirije na mednarodnem festivalu v Mannheim - Heidelbergu), film je prejel nagrado "Dialog" na filmskem festivalu v Cottbusu, na festivalu evropskega filma Cinedays v Skopju je film prejel specialno nagrado žirije Zlato sonce, igralec Marko Kovacevik pa je prejel posebno priznanje, prav tako kot v Setubalu pa je film prejel nagrado občinstva (sicer drugo) tudi že na filmskem festivalu v Trstu. Zadnja v vrsti nagrad je nagrada Amnesty International za človekove pravice na Motovun Film Festivalu

Poleg kino gledalcev v Sloveniji pa si bodo na jesen film ogledali tudi v Bosni in Hercegovini ter v Nemčiji.

 • Več o filmu Estrellita - pesem za domov
 • Cinemania group
  Prihaja v kino - OKUS LAKOTE
  Že v kinu - Padati
  Najbolj priljubljena pravljica OSTRŽEK ž...
  Dnevnik Diane Budisavljević že v kinu
  Že v kinu - NE BOM VEČ LUZERKA
  Že v kinu - STAREC IN PIŠTOLA
  V kinu SODNICA
  Že v kinu - NA OBALI CHESIL
  Že v kinu - LBJ
  V kinu FILMSKE ZVEZDE NE UMIRAJO V LIVER...
  Preko katerega medija največkrat iščete informacije o novih filmih

  Internet.
  TV.
  Radio.
  Revije in časopisi.
  Predlog prijateljev.


  PRVA STRAN

  NOVICE
  Mediji o nas
  Arhiv


  KINO
  V kinu
  Prihaja v kino
  Arhiv


  DVD
  Na DVD-ju
  Arhiv


  BOX OFFICE
  Distribucija - SLO
  Top all time - SLO
  Obisk - SLO


  PRESS

  NAGRADNA IGRA

  POVEZAVE  O NAS

  KONTAKT

  Facebook Cinemania group
  KONTAKT