Svetovna premiera filma Hurt Locker v Benetkah / Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS NAGRADNA IGRA POVEZAVE O NAS KONTAKT
     MEDIJI O NAS      |      ARHIV      
PRIDRUŽI SE NAM NA   nedelja, 9 maj 2021
petek, 5. september, 2008  NATISNI NATISNI      POŠLJI POŠLJI
Svetovna premiera filma Hurt Locker v Benetkah
The Hurt Locker Film Hurt Locker bo jutri na filmskem festivalu v Benetkah doživel svetovno premiero. Režiserka Kathryn Bigelow je poskušala prikazati zgodbo o vojakih v današnjem vojnem Iraku, govori pa o elitni skupini vojakih, ki imajo najbolj nevarno delo: uničevanje neeksplodiranih bomb v samem sredisču bojevanja.

Visoko profesionalna ekipa dobi novega vodjo Jamesa (Jeremy Renner). S svojim obnašanjem še posebej preseneti dva člana ekipe, Sanborna (Anthony Mackie) in Eldridga (Brian Geraghty), ki ju hitro potegne v smrtonosno igro mestnega bojevenja. James se obnaša, kot da se ne zmeni za nevarnosti, ki jim pretijo na vsakem koraku. Medtem ko se vojaki trudijo, da bi umirili svojega divjega poveljnika, mesto pade v pravi kaos. Takrat pravi Jamesov karakter pride na plano v taki meri, da bo zaznamoval življenja vseh vojakov pod njegovim poveljstvom.

Poleg omenjenih igralcev, v filmu igrata tudi znana Ralph Fiennes (Angleški pacient, Zvesti vrtnar) in Guy Pearce (Memento, L.A. zaupno).

Večino filma so posneli v Jordaniji, kar pomeni, da je ekipa delala v neznostni vročini. Nekajkrat so morali prav zaradi tega prekiniti snemanje. Jordanjska vojska jim je tekom snemanja zagotavljala varnost, a kljub temu so imeli na snemanju precej smole. Avtobus s statisti je doživel prometno nesrečo, igralec Jeremy Renner pa si je zvil gležen, ko je nosil iraškega dečka po stopnicah. Snemanje je potekalo v času ramadana. Tako so se morali člani ekipe seveda prilagoditi lokalnim običajem in spoštovati pravila, saj so za kršitve zagrožene tudi zaporne kazni. Nekaj članov ekipe so ob vrnitvi domov varnostni organi v ZDA dodobra izprašali. Na izčrpen pogovor o opravkih v Jordaniji, so "povabili" tudi enega izmed producentov.

Film bo po jutrišnji premieri potoval na festival v Toronto, zanekrat pa še ni znano, kdaj film prihaja na redni spored kinematografov.
Spletne povezave
Cinemania group
Že v kinu - Padati
Najbolj priljubljena pravljica OSTRŽEK ž...
Dnevnik Diane Budisavljević že v kinu
Že v kinu - NE BOM VEČ LUZERKA
Že v kinu - STAREC IN PIŠTOLA
V kinu SODNICA
Že v kinu - NA OBALI CHESIL
Že v kinu - LBJ
V kinu FILMSKE ZVEZDE NE UMIRAJO V LIVER...
Kmalu v kinu LUNAPARK
Preko katerega medija največkrat iščete informacije o novih filmih

Internet.
TV.
Radio.
Revije in časopisi.
Predlog prijateljev.


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Prihaja v kino
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

NAGRADNA IGRA

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT