Prihaja kruta GOMORA / Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS NAGRADNA IGRA POVEZAVE O NAS KONTAKT
     MEDIJI O NAS      |      ARHIV      
PRIDRUŽI SE NAM NA   sreda, 28 julij 2021
sreda, 26. november, 2008 NATISNI NATISNI      POŠLJI POŠLJI
Prihaja kruta GOMORA
GomoraNa velika platna 11. decembra prihaja film Gomora, ki je posnet po svetovni knjižni uspešnici z istoimenskim naslovom. Film se je predvajal na ravno končanem Liffu, kjer je imel vse tri predstave hitro razprodane. Zaradi takega povpraševanja so mu dodali četrto in tudi ta je doživela odličen odziv. Odziv gre verjetno pripisati predvsem zgodbi, ki nas popelje v skrivnosten in krut svete razširjene italijanske mafijske združbe Camorre. V resničnost zgodbe ni potrebno dvomiti, saj je avtor knjige Roberto Saviano z razkritjem delovanja tako močno razburil mafijsko organizacijo, da mu sedaj grozi s smrtjo.

Zgodba
Moč, denar in kri: to so "vrednote", s katerimi se prebivalci provinc Neapelj in Caserta soočajo iz dneva v dan. Prisiljeni so spoštovati pravila, ki jih veleva "sistem", italijanska mafijska organizacija Camorra. Druge izbire preprosto ni. Le nekateri so v položaju, da vodijo normalno življenje. Pet zgodb se prepleta v tem krutem, navidezno izmišljenem svetu, katerega korenine so vraščene globoko v realnost.

Camorra
V zadnjih tridesetih letih je zaradi Camorre umrlo 4.000 ljudi, kar je več kot v primeru drugih kriminalnih ali terorističnih organizacij, kot so IRA, ETA, islamske teroristične skupine in Cosa Nostra. Številni klani, ki pripadajo Camorri, vladajo gosto poseljenemu območju, ki vključuje provinci Neapelj in Caserta. Meje tega ogromnega in nevidnega kraljestva pa se vse bolj širijo. Camorra ne služi denarja zgolj z dejavnostmi, kot je prekupčevanje z mamili ali orožjem. Posluje tudi na področju gradnje, turizma, transporta, bančništva, se ukvarja s trgovino z oblačili, hrano ali gorivom, odpira trgovine, restavracije, kinematografe. Ogromne zaslužke, ki jih prinašajo te dejavnosti, vlagajo v številne zakonite dejavnosti, ki segajo daleč onkraj meja, tudi Tajvana ali Aberdeena. Sodeluje celo pri rekonstrukciji porušenih stolpov v New Yorku.

Avtor zgodbe: Roberto Saviano

Gomorrah (Gomora) je njegov prvi roman, ki se je v Italiji prodal v več kot 1,2 milijonski nakladi ter zaenkrat prevedel v 42 jezikov, pred kratkim tudi v slovenskega. Leta 2006 je Saviano prejel nagradi za literature, Giancarlo Siani Award in Viareggio Repaci.

29-letnik je zaradi protimafijskega romana, informacij, ki jih je podal italijanski policiji, ter groženj mafijskih šefov med procesom Spartacus že od 13. oktobra 2006 pod strogim policijskim nadzorom. Mafija obljublja, da ne bo dočakal božiča.

 • Več o filmu Gomora
 • Cinemania group
  Že v kinu - Padati
  Najbolj priljubljena pravljica OSTRŽEK ž...
  Dnevnik Diane Budisavljević že v kinu
  Že v kinu - NE BOM VEČ LUZERKA
  Že v kinu - STAREC IN PIŠTOLA
  V kinu SODNICA
  Že v kinu - NA OBALI CHESIL
  Že v kinu - LBJ
  V kinu FILMSKE ZVEZDE NE UMIRAJO V LIVER...
  Kmalu v kinu LUNAPARK
  Preko katerega medija največkrat iščete informacije o novih filmih

  Internet.
  TV.
  Radio.
  Revije in časopisi.
  Predlog prijateljev.


  PRVA STRAN

  NOVICE
  Mediji o nas
  Arhiv


  KINO
  V kinu
  Prihaja v kino
  Arhiv


  DVD
  Na DVD-ju
  Arhiv


  BOX OFFICE
  Distribucija - SLO
  Top all time - SLO
  Obisk - SLO


  PRESS

  NAGRADNA IGRA

  POVEZAVE  O NAS

  KONTAKT

  Facebook Cinemania group
  KONTAKT