Dve legendi v enem filmu / Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     MEDIJI O NAS      |      ARHIV      
PRIDRUŽI SE NAM NA   sreda, 24 april 2024
petek, 28. november, 2008 NATISNI NATISNI      POŠLJI POŠLJI
Dve legendi v enem filmu
Irina PalmTako nekako bi lahko pospremili izdajo filma Irina Palm na DVD-ju, ki vam je od danes naprej dostopen v bolje založenih DVD-tekah in trgovinah. V izjemno tenkočutnem, na trenutke tudi šokantnem filmu režiserja Sama Garbarskega je glavno žensko vlogo, vlogo babice na začasnem delu v seks baru, zaigrala legenda glasbene scene šestdesetih in sedemdestih let, Marianne Faithfull. Njena življenska in glasbena pot je bila tesno povezana z Rolling Stonesi, z Mickom Jaggerjem sta imela tudi viharno razmerje, ki je polnilo naslovnice bulvarskega tiska v tistih divjih, sproščenih časih. Marianne je za nekaj časa povsem zabredla v svet drog in nekaj let preživela tudi med londonskimi brezdomci, čeprav je aristokratske krvi. No, zdaj je trezna in produktivna.

Druga legenda, nosilec glavne moške vloge v obravnavanem filmu, je legenda bolj regionalnega značaja, ampak ima tam, pravzaprav tudi tu, status igralskega polboga. Govorimo o Mikiju Manojloviću, ki je poleg Radeta Šerbedžije prav gotovo najbolj mednarodno prepoznaven igralec s prostora bivše Jugoslavije. Sodeloval je v obilici filmov, ki so se zapisali v zgodovino evropskega filma, kot so recimo: Samo jednom se ljubi, Otac na službenom putu, Underground, Bure baruta in Crna mačka, beli mačor.

Že zaradi obeh glavnih vlog in intrigantne zgodbe vam ogled filma Irina Palm toplo priporočamo. Presenečeni boste nad primerom, kako lahko evropski film brez pretiranega moraliziranja in obenem všečno obdeluje težavne, moralno sporne teme.

 • Več o filmu Irina Palm
 • Cinemania group
  ŽE V KINU: Kobenhaven ne obstaja
  Dedek gre na jug že v kinu
  Prihaja v kino - HOPE
  Prihaja v kino - OKUS LAKOTE
  Že v kinu - Padati
  Najbolj priljubljena pravljica OSTRŽEK ž...
  Dnevnik Diane Budisavljević že v kinu
  Že v kinu - NE BOM VEČ LUZERKA
  Že v kinu - STAREC IN PIŠTOLA
  V kinu SODNICA


  PRVA STRAN

  NOVICE
  Mediji o nas
  Arhiv


  KINO
  V kinu
  Arhiv


  DVD
  Na DVD-ju
  Arhiv


  BOX OFFICE
  Distribucija - SLO
  Top all time - SLO
  Obisk - SLO


  PRESS

  POVEZAVE  O NAS

  KONTAKT

  Facebook Cinemania group
  KONTAKT