ČU DO VI TO, BOLJŠI SVET in ZLATI OREL na DVD formatu / Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     MEDIJI O NAS      |      ARHIV      
PRIDRUŽI SE NAM NA   sobota, 15 junij 2024
ponedeljek, 5. december, 2011  NATISNI NATISNI      POŠLJI POŠLJI
ČU DO VI TO, BOLJŠI SVET in ZLATI OREL na DVD formatu
Ču do vi toOd danes naprej so police z DVD naslovi bogatejše za tri odlične filme.

Film ČU DO VI TO je prejel kar dve nominaciji za oskarja, kar pomeni, da film gotovo ne bo razočaral. Igralec Javier Bardem je izjemen, režiser Alejandro González Inárritu pa o filmu pravi sledeče: "Zgodba celovečerca Ču do vi to je odraz našega kratkega in ponižnega obstoja, ki se nam zdi kot zvezdni utrinek tik pred smrtjo. Pred kratkim sem razmišljal o svoji smrti. Kam gremo, kaj postanemo? Spomin drugih. Uxbal se sooča z naporno bitko s časom. Kaj človek stori v zadnjih dneh svojega življenja? Ali se posveča življenju ali smrti? Filmi o smrti me niso nikoli zanimali. Želel sem ustvariti zgodbo, v kateri se človek poglobi in premišljuje o življenju, ko se mu približuje neizogibna smrt. Filme vselej posvečam svojim družinskim članom, vendar ne zato, ker so moja družina, temveč zato, ker predstavljajo razlog, vir za nastanek filma, oziroma osebe, s katerimi želim spregovoriti neposredno skozi film. Ču do vi to je za mojega očeta in on točno ve, zakaj sem se odločil zanj."

BOLJŠI SVET je nastal izpod taktirke Susanne Bier, ki je trenutno najbolj aktualna danska režiserka. Ravno s tem odličnim filmom, si je prislužila oskarja za najboljši tujejezični film. Zgodba govori o Antonu, zdravniku, ki je razpet med idiličnim domom na Danskem in napornim delom v sudanskem taborišču. V dveh povsem različnih svetovih se s svojo družino sooča s konflikti, ki vodijo do težkih odločitev med maščevanjem in odpuščanjem. Z ženo Marianne se kljub vse večji odtujenosti trudita preprečiti razpad zakona. Starejšega izmed njunih dveh sinov, desetletnega Eliasa, v šoli ustrahujejo. Na njegovo stran se postavi Christian, ki se je z očetom pravkar priselil iz Londona, njegova mati pa je pred kratkim izgubila boj z rakom. Elias in Christian kmalu postaneta nerazdružljiva. Toda Christian Eliasa vplete v nevarno maščevanje, ki bi lahko imelo tragične posledice. Trdno prijateljstvo se znajde na preizkušnji in samo njuni starši jima lahko pomagajo pri soočanju z zapletenimi človeškimi čustvi, bolečino in sočutjem.

Režiser Kevin Macdonald, ki se lahko podpiše tudi po film "Zadnji škotski kralj", se vrača s filmom ZLATI OREL, ki nas popelje v čas rimskega imperija. Dvajset let po nenavadnem izginotju celotne legije, se mlad poveljnik Marcus Aquila (Channing Tatum) iz Rima odpravi v škotsko višavje, da bi razrešil skrivnostno izginotje ter povrnil čast svojemu očetu, poveljniku izginule legije. Marcus se skupaj s svojim britanskim sužnjem Esco (Jamie Bell) utabori blizu nenaseljenega območja Škotske. Kmalu se sooči z okrutnim ljudstvom in si ponovno pridobi izgubljeni simbol legije, zlatega orla.
Cinemania group
ŽE V KINU: Kobenhaven ne obstaja
Dedek gre na jug že v kinu
Prihaja v kino - HOPE
Prihaja v kino - OKUS LAKOTE
Že v kinu - Padati
Najbolj priljubljena pravljica OSTRŽEK ž...
Dnevnik Diane Budisavljević že v kinu
Že v kinu - NE BOM VEČ LUZERKA
Že v kinu - STAREC IN PIŠTOLA
V kinu SODNICA


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT