Dve izjemni knjižni uspešnici Velika pričakovanja in Jane Eyre na DVDju / Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     MEDIJI O NAS      |      ARHIV      
PRIDRUŽI SE NAM NA   sobota, 25 maj 2024
petek, 16. avgust, 2013  NATISNI NATISNI      POŠLJI POŠLJI
Dve izjemni knjižni uspešnici Velika pričakovanja in Jane Eyre na DVDju
Velika pričakovanjaVelika pričakovanja

Naj vas zapelje prelepa adaptacija klasičnega romana Charlesa Dickensa VELIKA PRIČAKOVANJA v kateri igrajo Helena Bonham Carter (Harry Potter in ognjeni kelih), Ralph Fiennes (Skyfall), Jeremy Irvine (Grivasti vojak), Holliday Grainger (Anna Karenina) in Robbie Coltrane (Arthur Božiček).

Zahvaljujoč skrivnostnemu donatorju mlada sirota Pip dobi možnost, da se reši svojih revnih korenin. Po angleški družbeni lestvici se gospodič hitro vzpenja, svoj vpliv pa poskuša unovčiti tudi pri prelepi Estelli, razvajeni dedinji, v katero je zagledan že od otroštva.

Pridobljen ugled in bogastvo pa skrivata šokantno resnico, ki ima pogubne posledice za vse, ki so mu blizu.


Jane Eyre

V novi filmski različici istoimenskega, izjemno priljubljenega romana Jane Eyre pisateljice Charlotte Brontë, sta režiser Cary Joji Fukunaga in scenaristka Moira Buffini na še drznejši način predstavila zgodbo protagonistke Jane iz 19. stoletja, ki že od samega začetka izdaje romana vedno znova navdušuje zveste bralce in gledalce po vsem svetu. Po knjižni predlogi je nastalo že najmanj 18 celovečercev, prvi že leta 1910, in 9 televizijskih različic.

Jane Eyre nenadoma zbeži s Thornfield Halla, razsežnega in odmaknjenega posestva, kjer dela kot guvernanta. Njena varovanka je Ad?le Varens, hči privlačnega in skrivnostnega gospodarja Edwarda Rochesterja. Ko se že zdi, da je končno našla pravo srečo, se dogodki obrnejo v napačno smer in Jane se zateče k prijaznemu duhovniku Johnu Riversu in njegovi družini. Ob mislih na razburljivo življenje na posestvu se Jane sprašuje, če preteklost zares lahko ostane zgolj preteklost.

v Preteklost pa je za Jane vse prej kot rožnata. Že kot desetletno siroto so jo izgnali z doma njene krute tete, ge. Reedove, in jo poslali v šolo Lowood. Ob tamkajšnji izjemno strogi vzgoji Jane pridobi pomembno izobrazbo. Svetla plat je tudi Helen Burns, revna punca, s katero postaneta dobri prijateljici. Vendar Helen po hudi bolezni umre, kar pa Jane da dodatno moč in voljo, da se končno postavi zase in začne živeti življenje.

Kot najstnica tako prispe na Thornfield, kjer jo ljubeče in spoštljivo sprejme oskrbnica. ga. Fairfax. Večkrat se zaplete v miselne igrice z gospodarjem Rochesterjem, ki v njej povzroča vse večji nemir. Begajo jo tudi nenavadni skrivnostni zvoki iz zgornjih prostorov. Vez med Jane in gospodarjem je vse močnejša, vendar se z odkritjem usodne skrivnosti vse obrne na glavo. Pri Riversovih Jane naposled spozna, da se mora zazreti v prihodnost in soočiti z resnico. -

Več o filmu Velika pričakovanja
Več o filmu Jane Eyre
Cinemania group
ŽE V KINU: Kobenhaven ne obstaja
Dedek gre na jug že v kinu
Prihaja v kino - HOPE
Prihaja v kino - OKUS LAKOTE
Že v kinu - Padati
Najbolj priljubljena pravljica OSTRŽEK ž...
Dnevnik Diane Budisavljević že v kinu
Že v kinu - NE BOM VEČ LUZERKA
Že v kinu - STAREC IN PIŠTOLA
V kinu SODNICA


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT