Nagrade za Večno sonce brezmadežnega uma / Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     MEDIJI O NAS      |      ARHIV      
PRIDRUŽI SE NAM NA   sobota, 25 maj 2024
petek, 3. december, 2004 NATISNI NATISNI      POŠLJI POŠLJI
Nagrade za Večno sonce brezmadežnega uma
Večno sonce brezmadežnega uma Ekipa filma Večno sonce brezmadežnega uma (Eternal sunshine of the spotless mind), v katerem blestita Jim Carrey in Kate Winslet, je prejela posebna priznanja.
Neprofitna organizacija, ki podpira filme različnih žanrov in njihove ustvarjalce "National Board of Review" (NBR) je filmu podelila nagrado za najboljši izvirni scenarij, ki ga je spisal Charlie Kaufman, poleg omenjene nagrade pa je film prejel še posebno priznanje za odličnost pri filmskem ustvarjanju.

Prav tako neprofitna organizacija, ki se posveča predvsem neodvisnim filmom "IFP/New York" in podeljuje nagrade "Gotham" pa je za kreativno ekipo ustvarjalcev filma podelila priznanje "The Celebrate New York salute".

Zgodba filma govori o bolečih spominih na ljubezen. Joel (Jim Carrey) z osuplostjo spozna, da si je njegova bivša punca Clementine (Kate Winslet) izbrisala spomin na njuno burno razmerje. Iz obupa poišče izumitelja postopka dr. Howarda Mierzwiaka (Tom Wilkinson), saj si tudi on želi izbrisati spomin nanjo. Toda med postopkom začne ponovno odkrivati svojo naklonjenost do Clementine, zato skuša izbris prekiniti. Medtem ko ga dr. Mierzwiak in njegova ekipa (Kirsten Dunst, Mark Ruffalo, Elijah Wood) preganjajo po labirintu spominov, postane jasno, da Clementine ne bo moč izbrisati iz njegovih spominov.

Film smo si lahko že ogledali na letošnjem ljubljanskem filmskem festivalu Liffe v sekciji ekstravaganca. Za vse zamudnike festivala pa še vesela novica. Film si boste lahko od 23. decembra dalje ogledali v slovenskih kinodvoranah.

 • Več o filmu Večno sonce brezmadežnega uma
 • Spletne povezave
  Cinemania group
  ŽE V KINU: Kobenhaven ne obstaja
  Dedek gre na jug že v kinu
  Prihaja v kino - HOPE
  Prihaja v kino - OKUS LAKOTE
  Že v kinu - Padati
  Najbolj priljubljena pravljica OSTRŽEK ž...
  Dnevnik Diane Budisavljević že v kinu
  Že v kinu - NE BOM VEČ LUZERKA
  Že v kinu - STAREC IN PIŠTOLA
  V kinu SODNICA


  PRVA STRAN

  NOVICE
  Mediji o nas
  Arhiv


  KINO
  V kinu
  Arhiv


  DVD
  Na DVD-ju
  Arhiv


  BOX OFFICE
  Distribucija - SLO
  Top all time - SLO
  Obisk - SLO


  PRESS

  POVEZAVE  O NAS

  KONTAKT

  Facebook Cinemania group
  KONTAKT