16 nominacij za Zlate globuse filmom v naši distribuciji! / Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     MEDIJI O NAS      |      ARHIV      
PRIDRUŽI SE NAM NA   nedelja, 14 julij 2024
petek, 12. december, 2008  NATISNI NATISNI      POŠLJI POŠLJI
16 nominacij za Zlate globuse filmom v naši distribuciji!
Zlati globusVčeraj je združenje tujih filmskih kritikov v Hollywoodu, ki podeljuje nagrado Zlati globus objavilo letošnje nominacije. Kljub temu, da so po našem mnenju prezrli film Milk, ki je dobil samo nominacijo za najboljšega igralca, Seana Penna, so filmi, ki jih v Sloveniji distribuira naše podjetje, skupaj prejeli kar 16 nominacij!

Kategorije so malo drugače razporejene kot pri Oskarjih, saj filme že v osnovi ločijo na drame in mjuzikle ali komedije, tako da bo spisek res dolg. Gremo po vrsti; za najboljši film (drama) je nominiran The reader, ki ga pri nas pričakujemo v začetku naslednjega leta. V kategoriji mjuzikla ali komedije se za globus za najboljši film drenjajo kar trije naši filmi, vsi so že v kinematografih – Preberi in zažgi, Morilca na kolektivca in Ljubezen v Barceloni. Med najboljšimi igralci v glavni vlogi (mjuzikl/komedija) so med petimi nominiranci kar štirje ´naši´ - Colin Farrell in Brendan Gleeson za Morilca na kolektivca, Javier Bardem za Ljubezen v Barceloni in legendarni Dustin Hoffman za vlogo v filmu Last Chance Harvey, ki ga v naših kinih prav tako pričakujemo v začetku naslednjega leta. V istem filmu je nastopila tudi Emma Thompson in si med igralkami v glavni vlogi (mjuzikl/komedija) prislužila nominacijo, poleg nje pa še Frances McDormand za Preberi in zažgi. Ni še konec, kajti v tej kategoriji je nominirana tudi obetavna Rebecca Hall za Ljubezen v Barceloni.

Tuje filmske kritike sta z nastopom v stranski ženski vlogi očarali tudi Kate Winslet za film The Reader in Penelope Cruz kot strastna Maria Elena v Ljubezni v Barceloni.

Preglejmo še tri nominacije ustvarjalcem izza kamere. Za najboljšega režiserja je nominiran Stephen Daldry za film The reader, narejen po scenariju Davida Hara, ki je ravno tako med nominiranci. In še kategorija za najboljši tuji film – spet Gomorra, velika zmagovalka Evropskih filmskih nagrad 2008.

Vse kategorije in vse nominiranke in nominirane si lahko ogledate tukaj.
Spletne povezave
Cinemania group
ŽE V KINU: Kobenhaven ne obstaja
Dedek gre na jug že v kinu
Prihaja v kino - HOPE
Prihaja v kino - OKUS LAKOTE
Že v kinu - Padati
Najbolj priljubljena pravljica OSTRŽEK ž...
Dnevnik Diane Budisavljević že v kinu
Že v kinu - NE BOM VEČ LUZERKA
Že v kinu - STAREC IN PIŠTOLA
V kinu SODNICA


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT