Nora dekliščina / Bachelorette - KINO - Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     V KINU      |      ARHIV
PRIDRUŽI SE NAM NA   sobota, 13 julij 2024
Nora dekliščina (2012)
(Bachelorette) URADNA STRANURADNA STRAN IMDBIMDB
 Nora dekliščina - Bachelorette
komedija   |  87 min
DRŽAVA: ZDA
REŽIJA: Leslye Headland
SCENARIJ: Leslye Headland
IGRALCI: Kirsten Dunst, Isla Fisher, Lizzy Caplan, ...
DIREKTOR FOTOGRAFIJE: Doug Emmett
PRODUCENT: Brice Dal Farra , Claude Dal Farra
IZVRŠNI PRODUCENT: Chris Henchy
Večer pred poroko svoje prijateljice se tri živahne družice odločijo poiskati najboljšo zabavo v mestu, najdejo pa še veliko več, kot so si predstavljale. Očarljivi Becky (Rebel Wilson), ki se bo poročila s čednim fantom Daleom (Hayes MacArthur), želijo sošolke pripraviti nepozabno doživetje. Regan (Kirsten Dunst) je samozavestna, vselej najpomembnejša dama, ki se prikrito obremenjuje z dejstvom, da se med dekleti ne bo poročila prva. Gena (Lizzy Caplan) je vseveda zbadljivka, ki je globoko v sebi precej romantična duša, Katie (Isla Fisher) pa ne preveč bistroumna lepotica, ki ima rada življenje na veliki nogi. Ker Becky vztraja pri umirjeni dekliščini, si trojica poznejše večerne urice prikroji po svoje. Kmalu postane izjemno divje. Norčevanje iz poročne obleke se konča tragično, radovedne neotesanke pa se znajdejo na Daleovi fantovščini. Regan se zagleda v uživaškega poslovneža Trevorja (James Marsden), Katie privabi pozornost bivšega sošolca Joea (Kyle Bornheimer) in Gena se ponovno vname za nekdanjo simpatijo Clyda (Adam Scott). Bodo dekleta preživela noč? Jim bo uspelo rešiti obleko in se pravočasno prikazati na poroki? Čas se izteka, toda družice bi rade izkoristile vsak trenutek tega morda usodnega konca tedna, ki ga ne bodo nikoli pozabile.

Po predlogi svoje izjemne igre Bachelorette je Leslye Headland napisala scenarij in tudi režirala istoimenski celovečerec, komedijo o zabavnih dogodivščinah žensk in njihovem prijateljstvu.


IZJAVA REŽISERKE


"Skupno bruhanje je izvrsten temelj dolgoletnega prijateljstva." - The Bell Jar

Razmišljanje sodobne ameriške ženske je izjemno zabavno. Je polno nasprotij. Poroči se, vendar ustvarjaj kariero, poskrbi za čudovit videz, a ne razkrij, koliko dela vložiš v to, bodi seksi, a ne deluj kot vlačuga, sledi trendom, a ne izgubi izvirnosti, bodi zadovoljna s tem, kar imaš, a lahko bi bilo tudi bolje. Liki v celovečercu Nora dekliščina so zares odličen primer takih nasprotij.

Ko sem zgodbo napisala kot igro, sem bila sprva mnenja, da sem ustvarila zelo resen scenarij. Predstavljajte si moje presenečenje, ko so gledalci med prvo predstavo v Los Angelesu leta 2008 bruhnili v smeh. Vsaka ganljiva podrobnost, ki sem jo ubesedila, je nenadoma postala šala. Občinstvo je zabavala absurdnost nasprotij, ki so jih prikazali igralci.

Danes, še posebej zdaj, ko je nastal tudi celovečerec, sem zadovoljna z etiketo komedije. Razcepljena osebnost je lahko zabavna osebnost, ljubosumna družica je zagotovilo za popolno poroko, površinska prodajalka je polna globokih misli, za izzivalnostjo pa se skriva neverjetna romantika. Kljub vsej svoji podlosti dekleta sprejemajo kompleksnost ena druge, česar pa ni mogoče trditi za svet, ki jih obdaja.

Ne povezujejo jih dobri časi temveč kočljivi dogodki, kar pa velja za večino žensk. Moja najboljša prijateljstva so izjemno zapletena. Okrepijo se, ko se soočimo s konflikti. V želji biti lepe smo ženske pogosto pod velikim pritiskom. Ko postane zares težko, od najboljših prijateljev pričakujem, da mi stojijo ob strani.


FILMSKA EKIPA


LESLYE HEADLAND (scenarij, režija)
Leslye Headland je dramatičarka, scenaristka in režiserka iz Los Angelesa. Ustvarila je serijo iger, ki temeljijo na sedmih smrtnih grehih: Cinephilia (pohota), Bachelorette (požrešnost), Assistance (pohlep), Surfer Girl (lenoba), Reverb (jeza) in Accidental Blonde (zavist). Napisala je scenarij za več epizod televizijske serije Terriers, pred kratkim pa tudi scenarij za prihajajočo romantično komedijo About Last Night.
Kopica novih filmov vaš čaka na prodajni...


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT