360 / 360 - KINO - Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     V KINU      |      ARHIV
PRIDRUŽI SE NAM NA   četrtek, 18 april 2024
360 (2011)
(360) URADNA STRANURADNA STRAN IMDBIMDB
 360 - 360
drama / romantični   |  110 min
DRŽAVA: Avstralija | Francija | Velika Britanija
REŽIJA: Fernando Meirelles
SCENARIJ: Peter Morgan
IGRALCI: Anthony Hopkins, Jude Law, Rachel Weisz, Jamel Debbouze, ...
DIREKTOR FOTOGRAFIJE: Adriano Goldman
PRODUCENT: Andrew Eaton , Chris Hanley
IZVRŠNI PRODUCENT: Graham Bradstreet , Chris Contogouris
360 je čudovit kalejdoskop človeške ljubezni in harmonije, ki združuje ljudi iz različnih mest in držav. Slikovita, napeta in ganljiva romantična zgodba 21. stoletja se prične na Dunaju, nato pa potuje do Pariza, Londona, Bratislave, Ria de Janeira, Denverja in Phoenixa.

V celovečercu, ki ga je po izvirnem scenariju Petra Morgana (Frost/Nixon in The Queen - nominaciji za oskarja, in The Last King of Scotland) režiral Fernando Meirelles (City of God - nominacija za oskarja, The Constant Gardener in Blindness), so se zbrali številni mednarodno uveljavljeni igralci in vzpenjajoče zvezde iz različnih držav. Igralsko zasedbo tako sestavljajo zveneča imena, kot so Anthony Hopkins (Silence of the Lambs - dobitnik oskarja, Thor in The Rite), Jude Law (Cold Mountain in The Talented Mr Ripley - nominaciji za oskarja, in Sherlock Holmes) in Rachel Weisz (The Constant Gardener - dobitnica oskarja, Dream House, The Whistleblower in Agora). Odlično igralsko delo so opravili tudi Ben Foster (The Mechanic, The Messenger, 3.10 to Yuma), Jamel Debbouze (Out of Law, Asterix and Obelix meet Cleopatra, Amelie), Marianne Jean-Baptiste (Without a Trace (TV serija), Takers, Secrets and Lies), Moritz Bleibtreu (The Baader Meinhof Complex, Run Lola Run), Dinara Drukarova (Gainsbourg), Vladimir Vdovichenkov, zvezdnik, ki je v Rusiji zaigral že v več kot 40 celovečercih, Maria Flor, Mark Ivanir, Johannes Krisch, Juliano Cazarré, Lucia Siposová in Gabriela Marcinkova.

Preprosta odločitev moškega, da bo ostal zvest svoji ženi, sproži vrsto dogodkov, ki se z dramatičnimi posledicami širijo po svetu, naposled pa se zaključijo na kraju odločitve. V obdobju mednarodne bančne krize, domino učinka arabske pomladi, nevarnosti pandemije gripe in nestabilnosti evroobmočja ni dvoma o povezanosti sveta. Od poživljajočih, čudovitih in romantičnih dogodkov do težavnih, skrb vzbujajočih trenutkov v življenju - vsak protagonist je vpleten v slikovito, zabavno, razburljivo, a tudi tragično pripoved, pri čemer se posamezne zgodbe prepletajo po različnih koncih sveta. Celovečerec 360 popelje gledalce na krožno popotovanje, ki se odvija v osmih državah v sedmih jezikih. Vsi smo med seboj povezani.

V ospredju je tematika ljubezni. Vsem so dane možnosti in vsi sprejemamo odločitve, toda koliko priložnosti imamo na voljo? Katero pot izberemo? Naj zavijemo desno in potem v zadnjem trenutku levo? In če na naše odločitve vplivajo dejanja drugih? Koliko naših dejanj se zgodi z dobrimi nameni, ko želimo dobro ljudem okoli sebe, in koliko v skladu z našimi tihimi željami in načrti? Kako smo se znašli v položaju, v kakršnem smo trenutno? Ali so naša življenja mreža naključij ali je naša pot začrtana vnaprej?

360 je prispodoba za povezanost in soodvisnost sveta, ki pa ni zgolj posledica čudežnega interneta. Peter Morgan je dobil zamisel za scenarij v času finančne krize, ki se je širila iz države v državo, kot domine so padale vlade in banke, nastopilo pa je tudi obdobje pandemske gripe, ki je na nek način povezala sleherni košček sveta.

Film, ki se odvija na več kontinentih, prepletajoče se zgodbe pa so predstavljene v sedmih jezikih, je plod izvrstnega režiserja Fernanda Meirelles, ki se v zadnjem desetletju spogleduje zgolj s pozitivnimi kritikami, nagradami in navdušenjem gledalcev po vsem svetu. Potem ko je pred desetletjem s svojo mojstrovino City of God skozi oči dveh fantov prikazal bolečino, pa vendarle tudi lepoto življenja v brazilskih slumih, se je zdel popolna izbira za režiserski stolček tudi tokrat. S svojo neizmerno odločnostjo, energijo, iznajdljivostjo ter razumevanjem človeške narave je sodobna življenja osrednjih protagonistov predstavil na izjemno realen način.
360 iz velikega platna na DVD
V KINU: april 2024
 Fant in čaplja / Kimitachi wa dô ikiru ka  Fant in čaplja
(Kimitachi wa dô ikiru ka)
18. 04. 2024


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT