Mačeta ubija / Machette Kills - KINO - Cinemania group d.o.o., filmi, novice, kino, igralci, nagradna igra, box office
PRVA STRAN NOVICE KINO DVD BOX OFFICE PRESS POVEZAVE O NAS KONTAKT
     V KINU      |      ARHIV
PRIDRUŽI SE NAM NA   torek, 25 junij 2024
Mačeta ubija (2013)
(Machette Kills) URADNA STRANURADNA STRAN IMDBIMDB
 Mačeta ubija - Machette Kills
akcija / kriminalka / triler   |  100 min
DRŽAVA: Rusija | ZDA
REŽIJA: Robert Rodriguez
SCENARIJ: Robert Rodriguez , Kyle Ward
IGRALCI: Antonio Banderas, Danny Trejo, Jessica Alba, Michelle Rodriguez, Alexa Vega, Mel Gibson, Lady Gaga, Charlie Sheen, ...
DIREKTOR FOTOGRAFIJE: Robert Rodriguez
PRODUCENT: Sergei Bespalov , Aaron Kaufman
IZVRŠNI PRODUCENT: Terry Dougas
Potem ko je izgubil svojo partnerko Sartano v krvavi operaciji tihotapljenja orožja, se novopečeni ameriški državljan Machete na ukaz predsednika odpravi na smrtonosno misijo. Pošljejo ga v Mehiko, kjer naj bi vodji kartela, Mendezu the Madmanu, preprečil raketni napad na Washington.

Machete izsledi Mendezovo skrivališče, kjer ugotovi, da je daljinski upravljalnik rakete vgrajen ob Madmanovem srcu. Če ga želi razorožiti, mora Machete napadalca živega privesti v Ameriko. Pot mu prekrižajo številni krvoločneži, ki imajo nalogo pokončati Mendeza. V Ameriki Machete Mendeza preda ekscentričnemu trgovcu z orožjem, milijarderju Lutherju Vozu, ki je edini sposoben razorožiti raketo. Machete ugotovi, da je Voz tisti, ki je Mendezu prodal raketo, saj želi uresničiti svoj načrt in z vesoljskim orožjem ustvariti globalno anarhijo. Da bi onemogočil Voza, Machete na pomoč pokliče svoje stare prijatelje, tudi Luz, ter nove zaveznike, med drugim miss San Antonia, ki igra vlogo lepotice podnevi in vlogo morilke ponoči. V edinstveni akcijski pustolovščini, v lovu za neizprosnim napadalcem, je mogoče prav vse!


Izjava režiserja Roberta Rodrigueza

Mačeta ubija je celovečerec, v katerem je protagonist Machete prikazan kot veliki junak. Njegov sicer neustrašni lik v predhodnem filmu Mačeta sem želel popeljati na veliko višjo raven. Vedno sem bil navdušen nad razvojem likaRamba, ki je po manjšem, a dobro sprejetem filmu, vselej pridobival na veljavi. Rambo: First Blood Part II je bil tako po zaslužku štirikrat uspešnejši od prvenca te serije, First Blood.

Film Mačeta ubija bo nagrada ogromnemu številu oboževalcev, ki so si uvodni film ogledali kar doma in težko pričakujejo nadaljevanje, z vtisom visokoproračunskega akcijskega filma pa bo privabil tudi številno novo občinstvo. Vključeval bo mnogo napetih akcijskih prizorov, polnih presenečenj. K filmu pristopam kot k visokoproračunskemu filmu, ki bo pravo nasprotje prvemu filmu. S tehnologijami in tehnikami, kakršne sicer uporabljam pri svojih večjih celovečercih, sem ustvaril veliko akcijsko filmsko estetiko, ki je odlična podlaga za obsežno zgodbo.

V celovečercu Mačeta ubija bo vse večje in boljše: večja igralska zasedba, drznejši in razburljivejši prizori, boljši efekti, večji proračun.
Naslednji ste vi in Mačeta ubija že na D...
V KINU: junij 2024
 Lansko poletje / L'été dernier  Lansko poletje
(L'été dernier)
20. 06. 2024


PRVA STRAN

NOVICE
Mediji o nas
Arhiv


KINO
V kinu
Arhiv


DVD
Na DVD-ju
Arhiv


BOX OFFICE
Distribucija - SLO
Top all time - SLO
Obisk - SLO


PRESS

POVEZAVEO NAS

KONTAKT

Facebook Cinemania group
KONTAKT